3 διαλείμματα που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί χρειάζεται δύο φορές περισσότερο για να γράψετε μια αναφορά στις 2:30 μ.μ. όπως κάνει στις 10:30 π.μ.

Αυτο συμβαινει επειδη τα επίπεδα ενέργειας σας αλλάζουν κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν υψηλά επίπεδα ενέργειας στις 8 π.μ., πιθανώς όταν ξεκίνησε το πρώτο φλιτζάνι καφέ. Τα επίπεδα ενέργειας έπεσαν σταθερά προς τα κάτω το απόγευμα.

Η ίδια μελέτη, ωστόσο, διαπίστωσε ότι ένα πέντε λεπτό αναρρίχησης σκαλοπατιών, θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας για πάνω από μία ώρα. Η περισσότερη ενέργεια μεταφράζεται σε καλύτερη δουλειά, κάτι που κάνει τα διαλείμματα εξαιρετικά παραγωγικά – εάν έχουν γίνει καλά.

Το κλειδί ειναι να προγραμματίστουν. Ο κουρασμένος εγκέφαλός σας θα κάνει ένα διάλειμμα με κάθε τρόπο. Πιθανότατα θα επιλέξει κάτι μη αναζωογονητικό όπως το κινητο για μια ώρα . Λάβετε λοιπόν υπόψη και προγραμματίστε αυτά τα τρία κρίσιμα διαλείμματα.

Τα 3 διαλείμματα είναι σωματικά, κοινωνικά και πνευματικά

Διάλειμμα 1: Φυσικό (Physical)

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο, το περπάτημα του σκύλου, το τρέξιμο, το βίντεο προπόνησης, το να κάνεις ασκήσεις kettlebell, ή να πας πάνω και κάτω από τις σκάλες.

Διάλειμμα 2: Κοινωνικό (Social)

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν γρήγορο καφέ με έναν συνάδελφο (ή FaceTiming πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ εάν εργάζεστε σχεδόν). Επιπλεον, το γεύμα με τον σύντροφό σας και τα παιδιά σας. Ή να καλέσετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας με το οποίο θέλετε να καλύψετε .

Διάλειμμα 3: Πνευματικό (Spiritual)

Ένα πνευματικό διάλειμμα είναι  οτιδήποτε επηρεάζει το ανθρώπινο πνεύμα ή ψυχή. Πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες μπορούν να ταιριάξουν σε μια εργάσιμη ημέρα: διαλογισμό, ανάγνωση πνευματικών κειμένων ή αφοσίωσης, ακρόαση μουσικής. ακομα μπορειτε  να δείτε κάτι όμορφο, ή κάνοντας οτιδήποτε σας συνδέει με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας.

Επιλέξτε διαλείμματα από κάθε κατηγορία που σας ενδιαφέρουν. Στη συνέχεια, πριν από κάθε μέρα, δείτε το πρόγραμμά σας και μάθετε πότε μπορείτε να τα προγραμματίσετε.