4 συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε ένας μεγάλος συνομιλητής

Μερικοί άνθρωποι είναι καλοί στο να μιλούν σε οποιονδήποτε για το οτιδήποτε.

Το να μιλάς καλά είναι μια ικανότητα που όλοι πρέπει να μάθουμε καθώς το να είσαι καλός συνομιλητής κάνει μια τεράστια διαφορά σε τόσους πολλούς τομείς της ζωής σου.
Μια υπέροχη συνομιλία είναι ένα σημαντικό και ικανοποιητικό μέρος της κοινωνικής ζωής.
Ορισμένες συνομιλίες μπορεί να είναι εκφοβιστικές εάν πιστεύετε ότι δεν έχετε τις κατάλληλες κοινωνικές δεξιότητες για να διατηρήσετε το άλλο άτομο αφοσιωμένο. Δεν είναι ασυνήθιστο να ανησυχείτε για το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

«Οι καλές συνομιλίες απαιτούν μια προσφορά και λήψη, όπως το να κρατάς μια μπάλα στον αέρα κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού catch», λέει η Anne Green, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CooperKatz & Company.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στη συνομιλία, να αισθανθείτε πιο σίγουροι και να ξεκινήσετε μια ουσιαστική μικρή συνομιλία με οποιονδήποτε. Εάν η συνομιλία με νέους ανθρώπους μοιάζει με μια αποθαρρυντική εργασία, μερικές από αυτές τις συνήθειες μπορεί να βοηθήσουν.

Μια υπέροχη συζήτηση είναι συχνά περισσότερο για ακρόαση παρά για συζήτηση

Οι καλοί συνομιλητές ακούνε ενεργά. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την ακρόαση δεδομένη ως δεξιότητα συνομιλίας – η ακρόαση γίνεται όλο και περισσότερο μια χαμένη τέχνη. Πολλοί από εμάς δίνουν μια ασυνήθιστα υψηλή αξία στην ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

 

Αναπτύξτε το εύρος των γνώσεών σας

Για να γίνετε ένας αξέχαστος συνομιλητής, διαβάστε ευρέως – ενημερώστε τον εαυτό σας για μια ποικιλία θεμάτων. Ή καλύτερα να γίνετε δια βίου μαθητής.

 

Προσαρμόστε τη συνομιλία σας

Ο Peter Drucker, ένας από τους πιο γνωστούς και επιδραστικούς στοχαστές στη διοίκηση είπε κάποτε:
“Το πιο σημαντικό πράγμα στην επικοινωνία είναι να ακούμε τι δεν λέγεται.”
Σε συνηθισμένη συνομιλία, οι ρυθμίσεις παραβλέπονται εύκολα. Οι μεγάλοι συνομιλητές έχουν αυξημένη αίσθηση συνειδητοποίησης.

Για να προωθήσετε μια θετική ατμόσφαιρα, συζητήστε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνομιλίες για να μάθετε και να διασκεδάσετε. Αναζητήστε πρώτα, να καταλάβετε και να συνδεθείτε. Εάν κάποιος λέει κάτι με το οποίο δεν συμφωνείτε, μάθετε γιατί σκέφτεται έτσι αντί να προσπαθείτε να τους πείσετε για τις δικές σας ιδέες και φιλοσοφίες.

Το να γίνεις καλός συνομιλητής είναι μια διαδικασία – χρειάζεται χρόνος. Είναι σημαντικό να εξασκηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Εργαστείτε για να είστε καλύτερος ακροατής, να αναπτύξετε τις γνώσεις σας και να προωθήσετε μια θετική ατμόσφαιρα. Καθώς η εμπιστοσύνη σας βελτιώνεται, αρχίζετε να αισθάνεστε πιο χαλαροί.