5 Μέθοδοι Προστασίας Αυτοκινήτου

Το αυτοκίνητό μας είναι μια τεράστια επένδυση και θέλετε η εμφάνιση του “νέου αυτοκινήτου” να διαρκέσει! Καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό, εξετάσαμε τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσετε το εξωτερικό του αυτοκινήτου σας για κάθε κόστος!

Πέρα από το τεράστιο κόστος του να πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας στο κατάστημα λεπτομέρειας κάθε χρόνο, υπάρχουν πολλές πιο προσιτές μέθοδοι προστασίας του εξωτερικού του αυτοκινήτου που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας ολοκαίνουργιο. Ας μπούμε σε αυτό.

Κερί αυτοκινήτου

Η αποτρίχωση αυτοκινήτου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικούς τρόπους προστασίας του εξωτερικού του αυτοκινήτου σας. Βοηθά στην προστασία του χρώματος από το ξεθώριασμα και δίνει στο αυτοκίνητό σας ένα λαμπερό και γυαλιστερό φινίρισμα. Το κερί αυτοκινήτου σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από το χρώμα που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Είναι ένα εύχρηστο κερί ψεκασμού που παρέχει βαθιά λάμψη και προστασία μεγάλης διάρκειας.

Κόστος: Μεγάλη γκάμα. 15€ – 100€

Μακροζωία: Μέτρια, περίπου 3-4 μήνες

Ευκολία: Υψηλή, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να ζητήσετε από έναν επαγγελματία να το κάνει για εσάς.

Αποτελεσματικότητα: Μέτρια, προστατεύει από το σκληρό νερό, τον ήλιο, τα υπολείμματα κ.λπ.

 

Κεραμική Επικάλυψη

Οι κεραμικές επικαλύψεις είναι μια άλλη εύκολη μέθοδος προστασίας του εξωτερικού του αυτοκινήτου. Σχηματίζουν ένα σκληρό, ανθεκτικό στρώμα πάνω από το χρώμα που είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές, τη βρωμιά και τις ακτίνες UV. Οι κεραμικές επιστρώσεις μπορούν να διαρκέσουν από αρκετούς μήνες έως αρκετά χρόνια και απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση. Ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά ακριβά και να απαιτούν επαγγελματική εφαρμογή.

Για προστασία από κεραμική επίστρωση που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι, δοκιμάστε το Graphene Ceramic Spray. Είναι προσιτό και εύκολο στη χρήση και τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο από μισό χρόνο. Και δεν προστατεύει μόνο τη βαφή σας – βελτιώνει επίσης την εμφάνιση του αυτοκινήτου σας με γυαλιστερό φινίρισμα.

Κόστος: Χαμηλό, 30€ – 40€

Μακροζωία: Μέση, περίπου 6 μήνες

Ευκολία: Υψηλή. Διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά στο σπίτι.

Αποτελεσματικότητα: Μέτρια, προστατεύει από τον ήλιο, τα σκουπίδια, τη βρωμιά κ.λπ.

 

Ταινία προστασίας βαφής

Η προστατευτική μεμβράνη βαφής είναι μια διαφανής μεμβράνη που εφαρμόζεται στο εξωτερικό του αυτοκινήτου για να το προστατεύει από γρατσουνιές, ροκανίδια και άλλους τύπους ζημιών. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προστατεύσετε το εξωτερικό του αυτοκινήτου σας χωρίς να αλλάξετε την εμφάνισή του. Τα περισσότερα είναι επίσης αυτοθεραπευόμενα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να επιδιορθώσουν μόνοι τους μικρές γρατσουνιές και στροβιλισμούς όταν εφαρμόζεται θερμότητα ή ήλιος.

Κόστος: Υψηλό, μεταξύ 900€ και 2500€

Μακροζωία: Μέση, περίπου 6 μήνες

Ευκολία: Υψηλή, πρέπει να γίνει από επαγγελματία

Αποτελεσματικότητα: Υψηλή, πραγματικά προστατεύει από τα στοιχεία.

Σφραγιστικό χρώματος

Τα στεγανωτικά βαφής είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας από χυμούς, ήλιο και υπολείμματα και να δώσετε στο αυτοκίνητό σας μια γυαλιστερή λάμψη. Πιο συγκεκριμένα, ένα στεγανωτικό χρώματος συνήθως διαρκεί περίπου 6-8 μήνες πριν ξεθωριάσει. Ένα μειονέκτημα των στεγανωτικών χρωμάτων είναι ότι γενικά έχουν τοξικές χημικές ουσίες και πρέπει να εφαρμοστούν και να αφαιρεθούν από έναν επαγγελματία, κάτι που μπορεί να είναι ακριβό και άβολο.

Κόστος: Μεσαίο, $40 – $100

Μακροζωία: περίπου 6-8 μήνες

Ευκολία: Χαμηλή, καλύτερη αν εφαρμοστεί από επαγγελματία.

Αποτελεσματικότητα: Υψηλή, δένει με το χρώμα σας για πλήρη προστασία.

Καλύμματα αυτοκινήτων

Τα καλύμματα αυτοκινήτου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προστατεύσετε το εξωτερικό του αυτοκινήτου σας ειδικά αν δεν έχετε  κλειστό χώρο στάθμευσης. Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του χρώματος από το ξεθώριασμα του ήλιου, τις γρατσουνιές και άλλες ζημιές που προκαλούνται από τον ήλιο, τη βροχή και τον άνεμο. Επιπλέον, διατίθενται σε δεκάδες υλικά και μεγέθη, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο αυτοκίνητό σας.

Κόστος: $30 – $100

Μακροζωία: Πολύ καλή, τα καλύμματα αυτοκινήτου μπορούν να διαρκέσουν χρόνια.

Ευκολία: Χαμηλή. Η αφαίρεση και η αντικατάσταση μπορεί να είναι μια εξάντληση χρόνου για την καθημερινότητά σας.

Αποτελεσματικότητα: Υψηλή, προστατεύει πλήρως το αυτοκίνητο από τον ήλιο, τη βρωμιά, τα κλαδιά κ.λπ.

Οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη βόλτα σας ολοκαίνουργια όλο το χρόνο και για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε επίσης εδώ