6 βασικές συνιστώσες για ανέμελο Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι κοντα μας, που σημαίνει μπάρμπεκιου στο κατώφλι, μέρες δίπλα στην πισίνα και άφθονη οικογενειακή διασκέδαση. Για πολλούς ανθρώπους, η αρχή του καλοκαιριού σημαίνει επίσης προγραμματισμό διακοπών, αποδράσεις για το Σαββατοκύριακο και πολύ αγαπημένες οδικές διαδρομές. Αλλά οι πελάτες σας σκέφτονται πώς τα αυτοκίνητά τους επηρεάζουν την εξίσωση των διακοπών;

Ενώ οι ημέρες των παγωμένων δρόμων και των ελαστικών χιονιού μπορεί να έχουν περάσει πολύ, αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε για τη φροντίδα των αυτοκινήτων. Παρόλο που το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της διασκέδασης και της χαλάρωσης, σημαίνει επίσης καυτές θερμοκρασίες και μεγαλύτερη συνολική φθορά στα αυτοκίνητα, λόγω όλων των αυξημένων χιλιομετρικών αποστάσεων.

Πριν ξεκινήσετε τα μπάνια, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο είναι σωστό, με αυτές τις έξι συμβουλές φροντίδας αυτοκινήτου.

Ελέγξτε τα ελαστικά   

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει ό, τι σας δίδαξε ο καθηγητής φυσικής του γυμνασίου, εδώ είναι ένα σημαντικό μάθημα που πρέπει να θυμάστε: καθώς οι εξωτερικές θερμοκρασίες αέρα αυξάνονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αυξάνεται και η πίεση στα ελαστικά. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, για κάθε αύξηση 10 βαθμών Fahrenheit στην θερμοκρασία, η πίεση των ελαστικών αυξάνεται κατά μία λίβρα.

Όχι μόνο τα ελαστικά είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν ένα κτύπημα, είναι επίσης πιο επιρρεπή σε φθορά από το δρόμο. Και αν το πέλμα του ελαστικού είναι πολύ φθαρμένο, οι οδηγοί αυτοκινήτων κινδυνεύουν για υδροπλάνηση σε μία από αυτές τις συχνές καλοκαιρινές βροχοπτώσεις. Η λύση? Βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας έχουν ελεγχθεί τα ελαστικά τους κάθε καλοκαίρι, ειδικά πριν από ένα μακρύ ταξίδι στο δρόμο.

Αλλαγή Λιπαντικού

Το λάδι κρατά τον κινητήρα δροσερό και επιτρέπει σε ένα αυτοκίνητο να λειτουργεί ομαλά, αφήνοντάς το να είναι βρώμικο μπορεί να προκαλέσει υπερβολική υπερθέρμανση του κινητήρα.

Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ακολουθούν ένα τακτικό πρόγραμμα όταν πρόκειται να αλλάξουν το λιπαντικό τους, όπως κάθε έναν χρόνο. Ωστόσο, τα χιλιόμετρα είναι συχνά ένας καλύτερος δείκτης για το πότε πρέπει να αντικατασταθεί το λιπαντικό, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν οι οδηγοί κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα με διακοπές και επισκέψεις στην παραλία το Σαββατοκύριακο.

Κρατά τον κινητήρα κρύο

Αν και το λιπαντικό είναι ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο για τη διατήρηση της μηχανής σας από την υπερθέρμανση, δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Όταν  βρίσκεστε σε κίνηση σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του αυτοκινήτου σας εάν έχετε χαμηλά επίπεδα ψυκτικού μέσου.

Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που διατηρεί δροσερό τον κινητήρα, και αν κάποιο από αυτά τα μεμονωμένα κομμάτια αποτύχει, ένας οδηγός αυτοκινήτου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια βλάβη. Δείξτε στους πελάτες πώς να ελέγχουν κάτω από το καπό για να εξασφαλίσουν ότι έχουν επαρκή επίπεδα ψυκτικού χωρίς διαρροές.

Αντικατάσταση υαλοκαθαριστήρων

Μεταξύ του πάγου, του αλατιού, του χιονιού και των υψηλών θερμοκρασιών, ο χειμώνας μπορεί να είναι σκληρός στα πτερύγια των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ, προκαλώντας σκασίματα, θρυμματισμό και σκίσιμο.

δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε ένα οδικό ταξίδι με υαλοκαθαριστήρες, ειδικά όταν ένας οδηγός μπορεί να αντιμετωπίσει αιφνιδιαστικές καλοκαιρινές καταιγίδες με κακή ορατότητα. Αντ ‘αυτού, πρεπει να αντικαταστήσετε ολόκληρη την λεπίδα, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για οποιονδήποτε καιρό.

Βεβαιωθείτε ότι το A/C δουλεύει

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άθλιο από το κλιματισμό που δεν δουλεύει όταν ταξιδεύετε κάτω από τον αυτοκινητόδρομο σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα. Για αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι  το A/C δουλεύει

Επιθεώρηση φρένων

Οι οδηγοί αυτοκινήτων που δεν ελέγχουν για κανένα από τα παραπάνω προβλήματα αυτοκινήτων υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν σε δύσκολη θέση αν υπάρξει πρόβλημα, οδηγώντας σε ακόμη πιο ακριβό λογαριασμό επισκευής, αλλά η παραμέληση των φρένων θα τους κοστίσει κάτι πιο πολύ. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψιν οτιδήποτε δεν αισθάνεται ή ακούγεται σωστά κατά την πέδηση στις ημέρες που οδηγούν στα ταξίδια τους και ελέγξετε αμέσως τα φρένα σας, αν είναι απαραίτητο. Αυτός ο έλεγχος ασφαλείας πριν από τον ταξίδι παραβλέπετέ συχνά, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητος.

Επιπλέον, ελέγχοντας αυτές τις έξι βασικές συνιστώσες, θα διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητα του οχήματος

Αυτό το καλοκαίρι, βεβαιωθείτε ειστε ασφαλείς και εστιάστε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: κάνοντας αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Συνεργείο Αυτοκινήτων Kolokithas gas

Πατρών-Πύργου, Παραλία Πατρών – Πάτρα
Τηλ: 2610 525 949