7 Από τις 21 Μικρές συνήθειες για να βελτιώσετε τη ζωή σας το 2021 χωρίς κόπο (Part 1)

Όλοι θέλουμε το 2021 να είναι μια φοβερή χρονιά. Και μπορεί, μέσω απλών ενεργειών.

Λατρεύω το θέμα των συνηθειών. Υπάρχουν άρθρα που μας λένε να αλλάξουμε όλη μας τη ζωή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σαν να μην ήταν πανεύκολο κομμάτι. Θα ήθελα να διαλογίζομαι για 2 ώρες κάθε μέρα και να διαβάζω 2 βιβλία την εβδομάδα, αλλά λυπάμαι, έχω μόνο 24 ώρες και άλλες εργασίες.

Γι ‘αυτό άρχισα να εφαρμόζω μικροσκοπικές συνήθειες τα τελευταία χρόνια. Αυτά δεν πήραν ποτέ πολύ χρόνο και δεν κλέβουν την ενέργειά μου όπως κάνουν και άλλες συνήθειες. Αλλά πάνω απ ‘όλα, έχουν προσθέσει εξαιρετικά στην ποιότητα της ζωής μου.

Διαλέξτε ένα. Επιλέξτε 5. Ή και τα 21 αν θέλετε. Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα αυτά όλη την ώρα. Συχνά παραλείπω κάποια από αυτά όταν παρεμποδίζεται η ζωή, αλλά επιστρέφω το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε επίσης.

  1. Γράψτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες.

Κόλαση, ξεκινήστε με ένα αν χρειαστεί. Ο στόχος είναι να ψάχνετε πάντα το θετικό σε κάθε μέρα. Ναι, αυτό ισχύει επίσης όταν είχατε τη χειρότερη μέρα και θέλετε να τρυπήσετε το επόμενο άτομο που τολμά ακόμη και να σας κοιτάξει.

Ξεκίνησα αυτήν τη συνήθεια πριν από 2 χρόνια και είναι ίσως η πιο συνεπής που έχω κάνει. Είναι εύκολο και βοηθά στη διαμόρφωση των κακών ημερών. Όταν δυσκολεύομαι να βρω μια θετική πτυχή την προηγούμενη μέρα, συνήθως λέω ότι είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανός και με ένα μέλλον γεμάτο δυνατότητες. Απλό αλλά κάνει το κόλπο μακροπρόθεσμα.

  1. Αρνηθείτε μία φορά την εβδομάδα.

Εάν δεχτείτε όλα όσα έρχονται στο δρόμο σας, δεν θα έχετε ποτέ χρόνο για τον εαυτό σας. Δημιουργήστε το με την άρνηση όσων δεν είστε ενθουσιασμένοι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ξεκινήστε αρνούμενος μία φορά και δείτε πόσο απελευθερωτικό είναι. Μπορείτε επίσης να ορίσετε υψηλότερα χρονικά όρια για άλλους, επομένως υπάρχει πάντα τόσο περιθώριο για τον εαυτό σας.

Κάποιος θέλει να έχει μια συνάντηση που θεωρείτε άσκοπη; Πείτε ότι είστε απασχολημένοι. Τρεις φίλοι θέλουν τη βοήθειά σας; Πείτε σε έναν από αυτούς ότι μπορεί να χρειαστεί να βρει κάποιον άλλο.

Ως ενημέρωση: εάν αποδεχτείτε τα πάντα, οι άνθρωποι θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν σε αυτήν την αλλαγή. Όμως, με τον καιρό, θα το αποδεχτούν.

  1. Άσκηση για ένα λεπτό όταν ξυπνάτε.

Ένα λεπτό. Τίποτα περισσότερο. Ακόμα και στην πολυάσχολη ζωή σας, μπορείτε να βρείτε τον χρόνο για αυτό, σωστά; Δεν ζητώ μια πλήρη προπόνηση, μερικές απλές ασκήσεις. Συνήθως πηγαίνω για 30 push-ups και τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Η πρώτη άσκηση το πρωί κάνει το αίμα να ρέει και σας βγάζει από την πρωινή ομίχλη που θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε. Εάν προτιμάτε μια πλήρη προπόνηση το πρωί, προχωρήστε με αυτό. Αλλά ακόμα κι αν προτιμάτε το βράδυ, 1 λεπτό το πρωί δεν πονάει. Βοηθά.

  1. Επενδύστε σε εμπειρίες.

Πόσο συχνά ξοδεύετε χρήματα σε αντικείμενα; Συγκρίνετε αυτόν τον αριθμό με το πόσο συχνά επενδύετε σε εμπειρίες. Υποθέτω ότι επενδύετε περισσότερα σε αντικείμενα. Και ακόμη και αν ξοδέψετε το ίδιο ποσό και στα δύο, αυτό δεν είναι ακόμα το καλύτερο. Αυτό που θυμόμαστε δεν είναι αντικείμενα. Είναι εμπειρίες. Στην καλύτερη περίπτωση, τα αντικείμενα μας βοηθούν να θυμόμαστε μερικές εμπειρίες.

Το 2020, συνάντησα συχνά φίλους έξω για μια βόλτα ή πήγαινα σε σύντομα ταξίδια μαζί τους (ναι, ήταν δυνατό στην Ιαπωνία). Δημιουργήσαμε αναμνήσεις. Ενώσαμε. Το 2021, σκοπεύω να το αυξήσω ακόμη περισσότερο.

  1. Οργανώστε το σπίτι σας.

Εάν δεν το έχετε κάνει ποτέ, δοκιμάστε το. Είτε έχετε χώρο είτε όχι, μπορείτε εύκολα να αναδιοργανώσετε το σπίτι σας. Με ποιον τρόπο, ρωτάτε; Λοιπόν, αυτό θα εξαρτηθεί από το τι κάνετε στο σπίτι.

Για μένα, έχω ορίσει διαφορετικούς χώρους για διαφορετικές εργασίες (ανάγνωση, εργασία, διαλογισμός, ύπνος, παιχνίδια και ούτω καθεξής). Όταν παίζω League of Legends, μεταφέρω τον υπολογιστή μου στο ειδικό σημείο για παιχνίδια.

  1. Πετάξτε τα πράγματα.

Εάν δεν έχετε καταβάλει ποτέ συνειδητά προσπάθεια να πετάξετε κάτι που έχετε κρατήσει «επειδή θα μπορούσε να είναι χρήσιμο», δοκιμάστε το σήμερα. Είναι απελευθερωτικό. Μπορεί να πάρετε μια γεύση για αυτό και να συνεχίσετε. Ή ίσως θέλετε να ρίξετε 465 αντικείμενα όπως έκανα τον Νοέμβριο μετά το Παιχνίδι του Min.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά σκουπίδια που μπορείτε να πετάξετε και αυτό δημιουργεί χώρο. Υπάρχουν επίσης πολλά πράγματα που κρεμάτε, παρόλο που δεν το αξίζει. Η 11χρονη συλλογή μου του μηνιαίου δωρεάν περιοδικού «ΚΟΡΕΑ» σίγουρα δεν έπρεπε να μείνει. Ούτε το σπασμένο μου χάλια.

  1. Διαχειριστείτε τα χρήματά σας.

Δεν πρόκειται για επενδύσεις – αν και αυτό είναι επίσης καλή συνήθεια. Αυτό αφορά τη γνώση από πού προέρχονται και πηγαίνουν τα χρήματά σας. Οι περισσότεροι γονείς το έχουν καταλάβει κάπως, αλλά έχω δει πολλούς άλλους να το αγνοούν εντελώς.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Μπορείτε να ορίσετε μια δωρεάν εφαρμογή όπως το Money Manager, να εισαγάγετε αυτό που έχετε και, στη συνέχεια, να αυτοματοποιήσετε τακτικά εισοδήματα και έξοδα. Όταν τελειώσετε, εισαγάγετε με λίγα αγγίγματα τα άλλα έξοδά σας και τις κατηγορίες τους. Πολύ σύντομα, θα ξέρετε πού ξοδεύετε τα χρήματά σας. Απλό και δεν διαρκεί περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα!

Μείνετε συντονισμένοι για να δείτε την επόμενη εβοδμάδα το Part 2