7 Από τις 21 Μικρές συνήθειες για να βελτιώσετε τη ζωή σας το 2021 χωρίς κόπο (Part 2)

Συνεχίζουμε με τις συνήθειες που μπορούμε να αναπτύξουμε το 2021 και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας

 

  1. Σηκωθείτε κάθε μέρα συγκεκριμενη.

Αυτό είναι, χωρίς υπερβολή, το πιο δύσκολο για μένα. Είναι απλό και ξέρω ότι είναι καλό για το σώμα, αλλά δεν φαίνεται να το θυμάμαι. Οι ειδοποιήσεις δεν λειτουργούν και ακόμη και αν θυμάμαι να σηκώνω το όνομά μου ενώ γράφω, δεν θέλω να διακόψω τη ροή μου. Συνήθιζα να το κάνω συχνά ενώ εργαζόμουν στην Αμερική.

Στα χαρτιά, αυτή είναι μια από τις «ευκολότερες» μικροσκοπικές συνήθειες που πρέπει να θέσετε. Ωστόσο, αυτό είναι τόσο δύσκολο να το θυμόμαστε γιατί δεν το έχουμε κάνει τις περισσότερες φορές. Αλλάξτε το.

  1. Ακολουθήστε αυτήν την απλή παροιμία.

Ζω τη ζωή μου από το “Quand on a pas de tête, σε des jambes.” Αυτό σημαίνει “Όταν δεν έχουμε κεφάλι, έχουμε πόδια.” Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το χρησιμοποιώ ως τρόπο αποδοχής οτιδήποτε συμβαίνει. Τις περισσότερες φορές, πρόκειται για να ξεχάσετε κάτι και να επιστρέψετε στο σπίτι για να το παραλάβετε.

Μην θυμώνετε όταν δεν μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά σας ή να ξεχάσετε να αγοράσετε το κρασί σας στο σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι πρέπει να έχετε πόδια και να κάνετε ό, τι πρέπει να γίνει. Αποδεχτείτε ότι αυτό που έχει γίνει έχει γίνει. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προχωρήσετε.

  1. Κάντε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου.

Εκτός από λίγα θέματα (και ειδικά την εκμάθηση γλωσσών!), Δεν είμαι καλός ομιλητής. Έχω βελτιωθεί με ένα απλό κόλπο. Ζητώ ανοιχτές ερωτήσεις όσο το δυνατόν συχνότερα. Γίνομαι παιδί που ρωτάει «Γιατί, πού, πότε, ποιος, τι, ποια» και όλα τα άλλα τέτοια ερωτήματα.

Μερικές φορές η κατάσταση δεν ταιριάζει σε αυτό, αλλά συνήθως συμβαίνει. Κάντε ανοιχτές ερωτήσεις όποτε μπορείτε και θα θεωρηθείτε ως καλύτερος συνομιλητής. Γιατί; Επειδή βοηθάτε να συνεχίσετε τη συνομιλία και οι άνθρωποι λατρεύουν να μιλούν για τον εαυτό τους.

  1. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Ξεκινήστε για μια ώρα την ημέρα. Εάν μπορείτε να διαρκέσετε περισσότερο, κάντε το. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν το κάνετε είναι ότι το “να είναι προσβάσιμο” έχει γίνει συνήθεια. Αυτό πρέπει να αλλάξετε.

Χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να ανακτήσετε την εστίασή σας, ακόμα κι αν κοιτάξετε μόνο μια ειδοποίηση για ένα δευτερόλεπτο. Διαγράψτε αυτά για μια ώρα και θα μπορείτε να πετύχετε πολλά περισσότερα. Έχω εθιστεί σε αυτό, έτσι οι ειδοποιήσεις μου είναι εκτός των δύο τρίτων των ημερών μου τώρα.

  1. Προετοιμάστε τα ρούχα σας.

Απλό αλλά αποτελεσματικό. Γιατί να σπαταλάτε λίγο από την πολύτιμη ψυχική σας ενέργεια το πρωί, όταν θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ό, τι έχει απομείνει την προηγούμενη νύχτα; Δεν δημιουργεί χάος στην καθημερινή σας ζωή, αλλά σας βοηθά να εξοικονομήσετε ενέργεια για ό, τι έχει σημασία. Φοβερό, σωστά;

  1. Παρακολουθήστε τα νέα λιγότερο.

Πιθανότητες έχετε ήδη ξεκινήσει να το κάνετε το 2020 για να αποφύγετε το χάος φέτος ήταν. Εάν όχι, ξεκινήστε σήμερα. Ανεξάρτητα από το πόσο περίεργοι είστε, δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε τις ειδήσεις 3 φορές την ημέρα, πόσο μάλλον 10. Εάν μπορείτε, παρακολουθήστε ή διαβάστε τις ειδήσεις μόνο μία φορά, περίπου το μεσημέρι. Πιθανότατα δεν χρειάζεστε περισσότερα.

Μειώσαμε τη λήψη ειδήσεων σε μία φορά κάθε δύο ημέρες και αυτό λειτουργεί πολύ καλά. Είμαι πάντα σε καλό δρόμο με ό, τι συμβαίνει στον κόσμο και ποτέ δεν συγκλονίζομαι. Έχω ακόμη περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου.

  1. Πίνετε περισσότερο νερό.

Μια άλλη απλή μικρή συνήθεια. Είναι υπέροχο για την υγεία σας και μπορείτε να το πάρετε σχεδόν οπουδήποτε. Τώρα αναρωτιέμαι, γιατί δεν πίνετε ήδη περισσότερο νερό; Έλα, σταματήστε να διαβάζετε για ένα δευτερόλεπτο και κάντε το.

Μπόνους για καπνιστές: δοκιμάστε πόσιμο νερό κάθε φορά που θέλετε ένα τσιγάρο.

Κλείνουμε και το Part 2 και μένει το τελευταιο κομματι.