7 χρήσιμες εναλλακτικές λύσεις για το “Χαρά μου να βοηθάω”

Ας είμαστε ξεκάθαροι.

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος να πούμε, “Θα ήμουν πολύ χαρούμενος που θα βοηθήσω.” Στην πραγματικότητα, όταν δούλευα στην ομάδα υποστήριξης πελατών , θα χρησιμοποιούσα αυτήν τη φράση συχνά επειδή πίστευα ότι ήταν ένας ευγενικός τρόπος να ενημερώσω τους πελάτες ότι ήμουν πρόθυμος και πρόθυμος να τους βοηθήσω.

Όμως, όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε αυτήν τη φράση, τόσο περισσότερο έχετε την τάση να στηρίζεστε στο καθημερινό λεξιλόγιό σας. Έπιασα τον εαυτό μου να το λέω συνέχεια στο σημείο που ένιωσα ότι το χρησιμοποιούσα και ακούγονταν σαν σπασμένο δίσκο. Κάθε φορά που ένας πελάτης μου ζήτησε να κάνω κάτι, θα απαντούσα αμέσως, “Θα ήμουν πολύ χαρούμενος που θα βοηθήσω”, όπως ένα εκπαιδευμένο σκυλί.

Αυτό δεν ήταν πρόβλημα εάν η κλήση ήταν σύντομη ή αν ο πελάτης είχε μια εύκολη ερώτηση. Όμως, όταν έπρεπε να συνεργαστώ με άτομα που χρειάζονταν βοήθεια με πολλαπλά προβλήματα, αυτή η φράση θα αισθανόταν σταδιακά λιγότερο ειλικρινής καθώς συνέχισα να τη χρησιμοποιώ. Μετά τη δεύτερη ή τρίτη φορά που το έλεγαν σε μια κλήση, οι πελάτες θα νόμιζαν ότι προσπαθούσα απλώς να συνεχίσω τη συνομιλία και ότι δεν με νοιάζει πραγματικά για το ζήτημά τους.

Τελικά, έμαθα ότι η χρήση μιας εναλλακτικής φράσης όχι μόνο με έκανε να νιώθω ότι δεν επαναλαμβάνω τον εαυτό μου, αλλά επίσης έκανε την ποιότητα της υπηρεσίας μου πιο συνεπής για τους πελάτες μου. Χρησιμοποιώντας διαφορετικό λεξιλόγιο και φράσεις, κράτησε τις συνομιλίες φρέσκες, οι οποίες έδειξαν στους πελάτες ότι εξακολουθούσα να είμαι συγκεντρωμένος στα προβλήματά τους,  ακόμη και αν η κλήση ήταν μεγάλη.

Σε αυτήν την ανάρτηση, υπάρχει μια λίστα εναλλακτικών για τη φράση, “ευχαρίστως να σας βοηθήσουμε”. Μοιραστείτε αυτά με την ομάδα σας για να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να παρέχετε μια καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης για τους πελάτες σας.

 

Εναλλακτικές λύσεις για το «Χαρά μου να βοηθάω»

  • Θα ήθελα να βοηθήσω.
  • Σίγουρα.
  • Θα ήταν χαρά μου.
  • Δεν είναι πρόβλημα.
  • Μην διστάσετε να φτάσετε.
  • Στη διάθεσή σας.
  • Θα ήμουν περισσότερο από πρόθυμος να βοηθήσω.