7 κόλπα για ελαχιστοποιήσεις τις πληρωμές ασφάλισης αυτοκινήτου

Όταν ασχολείστε με έναν μεγάλο στόλο φορτηγών, η ασφάλιση τους είναι κάτι που σας ενδιαφέρει. Ωστόσο,  τα φορτηγά καταναλώνουν πολλά χρήματα σε ασφάλιστρα.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη μείωση των ασφαλίστρων σας είναι η υποβολή λιγότερων απαιτήσεων. Επιλέγοντας να κάνετε λιγότερες αξιώσεις σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε άμεσα, τους παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν πιθανώς να προκαλέσουν κλοπή, ζημιά ή ατύχημα στο στόλο των φορτηγών σας. Με απλά λόγια, εστιάστε στην αύξηση της ασφάλειας των φορτηγών σας και θα βρείτε τον εαυτό σας να ξοδεύει λιγότερα για ασφάλιστρα.

Εγγραφείτε σε προγράμματα εκπαίδευσης οδηγών

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν έκπτωση στο ασφάλιστρο σε στόλο των οποίων οι οδηγοί έχουν ολοκληρώσει εγκεκριμένη αμυντική πορεία οδήγησης. Οι οδηγοί που υποβάλλονται σε προγράμματα κατάρτισης θα έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερο πιθανό να βάλουν τα φορτηγά σε κίνδυνο που θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος ασφάλισης.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ: Ρωτήστε τον ασφαλιστή σας για άλλα μαθήματα για τους οδηγούς σας, αυτό θα κάνει την ασφαλιστική εταιρεία να έχει την τάση να μειώσει την τιμή του ασφαλίστρου.

Διατηρήστε τα φορτηγά σε ασφαλές περιβάλλον όταν δεν τα χρησιμοποιείτε

Τα φορτηγά που φυλάσσονται σε ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο κλοπής και, κατά συνέπεια, λιγότερο ακριβά για την ασφάλιση. Φυσικά, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η ασφαλιστική σας εταιρεία θα σας εκδώσει πραγματικά έκπτωση για αυτό. Η περίφραξη του γκαράζ όπου κρατούνται φορτηγά θα απέτρεπε τους κλέφτες και τους διαρρήκτες. Ένα σύστημα επιτήρησης ασφαλείας θα βοηθούσε να παρακολουθεί το όχημα όπου το ανθρώπινο δυναμικό αποτυγχάνει.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ: Αποδείξτε στον ασφαλιστικό σας πράκτορα ή στην εταιρεία σας ότι τα φορτηγά δεν διατρέχουν κίνδυνο κλοπής.

Χρησιμοποιήστε συσκευές παρακολούθησης

Η χρήση ιχνηλατών οχημάτων ενισχύει την ασφάλεια οποιουδήποτε τύπου οχήματος. Όχι μόνο εσείς και η ασφαλιστική σας εταιρεία θα είστε σίγουροι για την ασφάλεια. Ακόμα, μπορούσατε επίσης να παρακολουθείτε την κίνηση των οδηγών και πόσο καλά ή όχι.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους νέους οδηγούς

Οι νεαροί οδηγοί είναι πιο πιθανό να διατρέχουν κίνδυνο ατυχημάτων και ζημιών σε οχήματα. Επομένως, πρέπει να λάβουν ιδιαίτερη προσοχή. Αν και είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν νέοι οδηγοί στην ομάδα οδήγησης, η ασφάλεια θα μπορούσε να αυξηθεί διασφαλίζοντας ότι δεν θα είναι υπεύθυνοι για τα φορτηγά χωρίς επίβλεψη, δίνοντας απαγόρευση κυκλοφορίας και ούτω καθεξής.

Εγκαταστήστε αντικλεπτικά αξεσουάρ

Ενώ οι κάμερες ενδέχεται να παρέχουν αποδείξεις ατυχημάτων ή κλοπής, είναι αξεσουάρ όπως ακινητοποιητές, κλειδαριές και συναγερμοί που θα αποτρέψουν και θα αποθαρρύνουν τους κλέφτες να σπάσουν. Άλλοι όπως χωρίσματα που θα εμπόδιζαν τους κλέφτες να βλέπουν ακόμη και μέσα στα φορτηγά είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές . Η επένδυση σε αυτά τα αξεσουάρ αυξάνει την ασφάλεια των φορτηγών και κρατά το μυαλό κάθε εμπλεκόμενου μέρους σε ηρεμία.

Αποφύγετε τους κακούς χρόνους διέλευσης

Ανάλογα με το ποια επιχείρηση χρησιμοποιείται ο στόλος του φορτηγού, ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την ασφάλειά τους είναι να προγραμματίσετε κινήσεις κατά τις εργάσιμες ώρες.

Ελέγξτε τους χώρους στάθμευσης

Αυτές τις μέρες, οι διαρρήκτες οχημάτων χρειάζονται μόνο 40 δευτερόλεπτα για να εισέλθουν σε οχήματα, να καλύψουν τον κινητήρα και να σβήσουν! Οι οδηγοί θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και, επομένως, να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση για το πού σταθμεύουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Ο χώρος στάθμευσης πρέπει να γίνεται σε ασφαλή και ανοιχτά μέρη, όπου είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί κλοπή.

 

Η πραγματοποίηση των παραπάνω ενεργειών θα αύξανε την ασφάλεια των φορτηγών και μακροπρόθεσμα, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στην τιμή του ασφαλίστρου σας.