8 τρόποι για τις μικρές εταιρείες φορτηγών να μειώσουν το κόστος

Με την ισχυρή ετήσια ανάπτυξη στον κλάδο των μεταφορών, όλοι οι παράγοντες της αγοράς αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες προκλήσεις σε καθημερινή βάση, και οι μικρότερες εταιρείες είναι συχνά αυτές που υποφέρουν περισσότερο από αυτήν.

Η έλλειψη πόρων, ο συνεχής ανταγωνισμός με μεγαλύτερους αντιπάλους και οι μικροί προϋπολογισμοί τους καθιστούν ισορροπημένους κάθε μέρα. Σε αυτό το ιστολόγιο, ρίξαμε μια ματιά στην αγορά και θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές από τις γρήγορες και εύκολες επιλογές που χρησιμοποιούν οι μικρές εταιρείες φορτηγών για να μειώσουν το κόστος χωρίς να χάσουν κερδοφορία και ικανότητα.

1) Πρώτον, οι εταιρείες θα πρέπει να μελετήσουν σχολαστικά ολόκληρη την αγορά, να αναλύσουν προσεκτικά όλες τις πιθανές εισροές, εκροές και να δημιουργήσουν στρατηγικά κατάλληλο επιχειρηματικό σχέδιο εισόδου για να κάνουν σίγουρα πρώτα βήματα στο δρόμο προς το σταθερό, κερδοφόρο μέλλον.

2) Προφανώς, η εταιρεία πρέπει να είναι καλά ενημερωμένη για τις τιμές και να ξέρει πώς να τις υπολογίζει πολύ πριν εισέλθει στην αγορά. Τα οικονομικά κατανοητά κονδύλια στα πρώτα στάδια θα αποτρέψουν τα έξοδα από το χιονοστιβάδα με την πάροδο του χρόνου.

3) Η απόσβεση είναι το μεγαλύτερο κόστος της επιχείρησης φορτηγών. Γι ‘αυτό η κατάσταση των οχημάτων σας είναι η πρώτη προτεραιότητα. Η τακτική προληπτική συντήρηση είναι πολύ φθηνότερη και πολύ πιο αποτελεσματική από τις καθυστερημένες επισκευές.

4) Οι αποτελεσματικά σχεδιασμένες διαδρομές ενδέχεται να μειώσουν αισθητά το κόστος κάθε μικρής ή μεγάλης εταιρείας φορτηγών. Τα προοδευτικά τηλεματικά συστήματα με δρομολόγηση, βελτιστοποίηση προγραμματισμού, δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση καυσίμων και διοδίων όχι μόνο θα μειώσουν το κόστος μεταφοράς, αλλά, επιπλέον, θα αυξήσουν την αποδοτικότητα και θα βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών.

5) Σύμφωνα με τη δημοφιλή σοφία, τα μικρά τσιμπήματα μπορούν να αποκομίσουν μεγάλα μερίσματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες φορτηγών δεν πρέπει να υποτιμούν και να εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν ανταλλαγές φορτίων και βελτιστοποίηση φορτίων, καθώς και να συνδυάζουν παραδόσεις.

6) Όπως ήδη αναφέραμε, τα μικρά κέρδη κάνουν βαριά πορτοφόλια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες φορτηγών θα πρέπει να αναζητούν τις ευκαιρίες εξοικονόμησης και να χρησιμοποιούν τις επιστροφές φόρου εάν έχουν επαρκή όγκο τιμολογίων.

7) Μια άλλη πτυχή που αξίζει να αναφερθεί – ασφάλιση. Μια σοφώς επιλεγμένη ασφαλιστική εταιρεία με σχετική τιμή, που ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες σας, μπορεί να διευκολύνει τη ζωή και να μειώσει σημαντικά τα έξοδα.

8) Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό – η επιλογή κατάλληλης και συμφέρουσας λύσης πληρωμής είναι σχεδόν το ήμισυ της επιτυχίας στην επιχείρηση φορτηγών, επειδή βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων για καύσιμα και διόδια. Η DKV, για παράδειγμα, παρέχει στους πελάτες της πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πιθανές εκπτώσεις διοδίων σε όλη την Ευρώπη. Το καύσιμο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόστος στην επιχείρηση φορτηγών (μετά την απόσβεση), γι ‘αυτό ακόμη και πολύ ασήμαντη διαφορά τιμών, μπορεί να κάνει τεράστια διάκριση αργότερα.