9 εύκολες τακτικές για βελτίωση της διατήρησης του οδηγού σας

Εάν ασχολείστε κατά κάποιο τρόπο με την επιχείρηση εφοδιαστικής, σίγουρα θα είστε εξοικειωμένοι με τη δραματικά αυξανόμενη έλλειψη οδηγών που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Αυτή η τάση ενισχύει λογικά τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών που ασχολούνται με τις οδικές μεταφορές για εκπαιδευμένους και ειδικευμένους οδηγούς, γεγονός που με τη σειρά του καθιστά δυνητικά πολύ ελκυστικό για τους οδηγούς να αλλάζουν θέσεις εργασίας.

Λοιπόν, γιατί παρά όλα αυτά μερικές εταιρείες καταφέρνουν να διατηρήσουν τους οδηγούς τους; πως γίνεται αυτό;

Ορίστε 9 εύκολες τακτικές για να το κάνετε και εσείς.

  • Επενδύστε σε νέους, προσλάβετε και εκπαιδεύστε νέους από την περιοχή σας και κάντε τους ενθουσιώδεις για την εταιρεία σας. Εκπαιδεύστε και αναπτύξτε τα συστηματικά και πιθανότατα θα περπατήσετε πολύ μακριά
  • Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τον στόλο σας ενημερωμένο! Τα νέα φορτηγά είναι πιο ελκυστικά για οδήγηση και πιθανότατα έχουν μια μεγαλύτερη, πιο άνετη καμπίνα για τους οδηγούς σας. Βεβαιωθείτε ότι επενδύετε στην καμπίνα οδηγού που είναι το δεύτερο σπίτι των οδηγών σας!
  • Συνδέστε τους οδηγούς σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο! Εμφανίζονται νέες εφαρμογές για κινητά που γεμίζουν αυτές τις ώρες μοναχικής οδήγησης με κοινωνικές αλληλεπιδράσεις! Δεδομένου ότι αυτές οι εφαρμογές μπορούν συχνά να κάνουν πολύ περισσότερα ψηφιοποιώντας διάφορες διαδικασίες στην αλυσίδα εφοδιαστικής, θα βελτιώσετε ταυτόχρονα την επιχείρησή σας.
  • Μια καλή ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας είναι ένας πραγματικός διαφοροποιητής! Δώστε στους οδηγούς σας την ευκαιρία να περάσουν χρόνο με τους συναδέλφους τους από όλη την εταιρεία – πάρτι εργαζομένων και ειδικές εκδηλώσεις όπως αγώνες φορτηγών θα εκτιμηθούν πολύ!
  • Επιβραβεύστε τους οδηγούς σας παρέχοντάς τους ειδικά προνόμια όπως δωρεάν γεύματα ή αθλητικά κουπόνια. Συζητήστε με τους συνεργάτες σας για να δημιουργήσετε ειδικές απολαύσεις για αυτούς!
  • Βοηθήστε στην εξισορρόπηση του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Διατηρήστε τις ώρες εργασίας ευέλικτες έτσι ώστε π.χ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ιατρικά ραντεβού ή οικογενειακές εκδηλώσεις.
  • Αποφύγετε τη μονοτονία. Διατηρήστε τις διαδρομές ευέλικτες και ακούστε τις προτιμήσεις των οδηγών σας.
  • Εσεις, ως επόπτης, έχετε μεγάλο αντίκτυπο όταν είστε διαθέσιμοι για τους οδηγούς σας! Αυτή είναι μια άλλη win-win κατάσταση καθώς μαθαίνετε επίσης τι συμβαίνει μεταξύ των οδηγών σας και μπορεί να αντιδρά γρήγορα εάν είναι απαραίτητο!
  • Τέλος, τα χρήματα είναι μια μορφή εκτίμησης. Σκεφτείτε να πληρώσετε πάνω από το κανονικό και να πληρώσετε εγκαίρως! Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά με μπόνους, τα οποία είναι εφικτά και αναδεικνύουν την εξαιρετική απόδοση σε όλους τους υπαλλήλους σας.