Εκτός Δακτυλίου τα Euro 5 και τα Euro 6 με πάνω από 120 γρ.C02

Τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα αυτοκίνητα με εργοστασιακό σύστημα φυσικού αερίου ή υγραερίου και τα Euro 6 που εκπέμπουν λιγότερα από 120γρ.CO2.

Στην άκρη θα κληθούν να αφήσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες τα αυτοκίνητά τους από τις 25 Οκτωβρίου, όταν και θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα ο Δακτύλιος.

Τα οχήματα που θα κυκλοφορούν ελεύθερα στον Δακτύλιο

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν μετά την διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, πέρα από το μέτρο με τα μονά-ζυγά, εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα:

  • τα ηλεκτρικά οχήματα,
  • τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα,
  • τα υβριδικά οχήματα και
  • τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2

Με τα νέα μέτρα, τίθενται ουσιαστικά εκτός δακτυλίου τα οχήματα με προδιαγραφές Euro 5, ανεξαρτήτως τις εκπομπές ρύπων που παράγουν, καθώς και τα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν περισσότερα από 120 γραμμάρια C02.

Έρχεται μείωση αδειών και νέο προγραμμα στην τροφοδοσία των καταστημάτων

Eπίσης, γίνεται λόγος πως το επόμενο διάστημα θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των αδειών που χορηγούνται για κατ΄ εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου, με τον στόχο να είναι οι εν λόγω άδειες να μειωθούν τουλάχιστον κατά 50%. Στο επίκεντρο έχει βρεθεί και το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων καθώς συζητείται η τροφοδοσία των καταστημάτων να ολοκληρώνεται έως τις 8 το πρωί και να ξεκινά μετά τις 9 το βράδυ με εξαίρεση ορισμένα ευπαθή προϊόντα.

Μην μπεις στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους αν δεν έχεις το δικαίωμα

Τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Το πρόστιμο για όσους παρανομούν

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων για τον Δακτύλιο τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Πολλά αυτοκίνητα θα μείνουν στα γκαράζ!
– Ελεύθερα τα Euro 6 βενζίνης/diesel αν εκπέμπουν <120γρ.C02
– Χωρίς περιορισμούς ηλεκτρικά και υβριδικά
– Κάνεις βόλτες στο κέντρο μόνο αν έχεις εργοστασιακό CNG ή LPG
– 100 ευρώ το πρόστιμο αν παρανομήσεις

 

Πηγη: autotriti.gr