Έντομα και γύρη στο αμάξι

Ένα από τα ανοιξιάτικα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αμάξι αυτήν την περίοδο είναι τα έντομα και η γύρη. Oι οδηγοί δεν δίνουν ιδιαίτερη βάση σε αυτά τα προβλήματα με αποτέλεσμα το αμάξι να φθείρεται και η αφαίρεση αυτών των ρύπων γίνεται δυσκολότερη. Η δουλεία μας σαν εξειδικευμένη πλύντες  είναι να ενημερώσουμε τους πελάτες μας και να προσφέρουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες.

Προβλήματα από γύρης

Εάν οι κάτοχοι αυτοκίνητων θα πρέπει να προσέχουν κάτι την περίοδο της Άνοιξης αυτό θα πρέπει να είναι η γύρη. Οι ιδιοκτήτες  θα πρέπει να προσέχουν όταν δεν υπάρχει  πρόβλεψη για βροχή, να είναι βέβαιοι ότι θα βρείτε μικρές στρώσεις γύρης

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η περίοδος της γύρης έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρονιά και ιδιαίτερα στην χωρά μας. Ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος έχει εστιάσει την προσοχή του σε αυτό το φαινόμενο, την αύξηση της γύρης.

Η γύρη μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματική όχι μόνο για το εξωτερικό χώρο αυτοκίνητων αλλά και για τον εσωτερικό χώρο και τα συστήματα του αυτοκίνητου. Οι ιδιοκτήτες αυτοκίνητων θα πρέπει να ελέγχουν και τα φίλτρα καμπίνας και air condition. Πολλοί ιδιοκτήτες θα εκπλαγούν από το ποσό βρώμικα είναι τα φίλτρα τους.

Προβλήματα από έντομα

Ένας ακόμα πραγματικός κίνδυνος για τα αυτοκίνητα την άνοιξη είναι τα έντομα. Τα νεκρά έντομα είναι επιζήμια για την επιφάνεια του αυτοκίνητου, ειδικά όσο μένουν περισσότερο πάνω στο αυτοκίνητο.

Έχουμε παρατηρήσει ότι πάρα πολύ πελάτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει την σπουδαιότητα αυτού του ανοιξιάτικου προβλήματος. Ακόμα και το ίδιο το πρόβλημα αφού δεν έχουν παρατηρήσει την μπροστινή επιφάνεια του αυτοκινήτου που έχει το πρόβλημα. Όταν ένα έντομο χτυπά την επιφάνεια ενός αυτοκινήτου, εκρήγνυνται και οι χημικές ουσίες που υπάρχουν μέσα του, κάτι που είναι επιζήμιο για την βαμμένη επιφάνεια.

Είναι συνηθισμένο, πελάτες να προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα περιμένοντας να τελειώσει η περίοδος των εντομών και μετά να πλύνουν το αυτοκινήτου τους. Το σωστό όμως είναι κάθε φορά που κάποιος πάει ένα ταξίδι και σταματάει στα ΣΕΑ θα πρέπει να κάνει ένα γρήγορο πλύσιμο. Εάν τα έντομα μείνουν στο αυτοκίνητο για λίγες μέρες, τότε αυτά έχουν προσκολλήσει στην επιφάνεια  και αυτό σημαίνει ότι έχουν κάνει ζημία ειδικά όταν ζεσταίνονται από τον ήλιο.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι το λιπαντικό από τα έντομα έχει χαμηλό pH από 3 έως 5 και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως όξινο. Αν το αφήσουμε να στεγνώσει στο αυτοκίνητο, τότε προσκολλιέται με όλο πιο έντονο ρυθμό και η οξύτητα  μπορεί να αυξηθεί καθώς εξατμίζεται υγρασία. Αυτό θα προκαλέσει ζημία, η οποία μπορεί να είναι μόνιμη.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η απλή χρήση χημικών δεν θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Τα έντομα δεν μπορούν να καθαριστούν, μόνο να αφαιρεθούν. Αυτό σημαίνει ότι τα απλά καθαριστικά δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση για την επιτυχή αφαίρεση εντομών.

Bug off Διώξτε τα έντομα

Όταν τα έντομα χτυπάνε το αυτοκίνητο, τότε αρχίζουν να παράγουν τοξίνες και πρωτεΐνες που καταστρέφουν το χρώμα και τα πλαστικά. Αυτό μπορεί να χαράξει το τις επιφάνειες λόγω της οργανικής οξύτητας. Για αυτό τον λόγο οφείλουμε να χρησιμοποιούμε αλκαλική φόρμουλα. Έτσι μπορούμε να διασπάσουμε την πρωτεΐνη και να μαλακώσουμε το σημείο για να αφαιρεθεί ο λεκές χωρίς να βλάψουμε την επιφάνεια.

Οι κατασκευαστές  των χημικών εξετάζουν δύο συστατικά κατά το σχεδιασμό της χημείας για πλύση σκουπιδιών: προσκόλληση και διάβρωση. Οι κατασκευαστές  αναζητούν έναν τρόπο να τα απελευθερώσουν πρώτα και στη συνέχεια να εξουδετερώσουν τα έντομα για να απομακρύνουν καλύτερα. Με τον τρόπο αυτό θα αφήσουν μια επιφάνεια χωρίς ζημιές πίσω. Επομένως, η αφαίρεσης εντομών πρέπει να είναι επιφανειοδραστικές ουσίες. Έτσι θα μπορούν να μαλακώσουν τα αποξηραμένα κατάλοιπα στο αυτοκίνητο πριν τα αφαιρέσουν. Αυτά τα αλκαλικά διαλύματα στη συνέχεια εξουδετερώνουν τα όξινα υπολείμματα και αποσυνθέτουν τις πρωτεΐνες.

Αυτές οι επιφανειοδραστικές ουσίες αυξάνουν την ηλεκτροστατική απωστική δύναμη μεταξύ του εντόμου και της επιφάνειας. Επίσης διογκώνουν το έδαφος για να μειώσουν τη φυσική έλξη. Σε όρους λαϊκών αυτό σημαίνει ότι πρώτα μαλακώνουμε τα έντομα και μετά πλύνετε. Έτσι,  η δράση καθαρισμού υψηλής πίεσης ή τριβής να έχει κάτι να πιάσει.

Ο κρίσιμος παράγοντας για την αφαίρεση εντόμων είναι ο χρόνος.

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν όσο περισσότερο χρόνο παραμένει, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η λύση για την αφαίρεση των εντόμων. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το χημικό που επηρεάζει το φινίρισμα του οχήματος. Το προϊόν έχει σχεδιαστεί μόνο για να διεισδύσει και να μαλακώσει τις νεκρές, αποξηραμένες και πορώδεις επιφάνειες όπως τα έντομα.

Τα καθαριστικά εντόμων για να σπάσουν το δεσμός τους με την επιφάνεια του οχήματος μπορεί να είναι η καλύτερη προσέγγιση για νέα έντομα. Όμως, τα ψημένα έντομα χρειάζονται λίγο πιο σκληρή θεραπεία. Για έντομα που έχουν παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, απαιτείται πιο επιθετική αλκαλική χημική ουσία που θα διαλύσει τα έντομα από το φινίρισμα του αυτοκινήτου. Η χημική επιλογή, οι λόγοι αραιώσεως και η εφαρμογή είναι εξαιρετικά σημαντικές για την προστασία του φινιρίσματος του οχήματος.

Οι ειδικοί σημειώνουν πως προϊόντα προστασίας της επιφάνειας ,βοηθούν στην προστασία των οχημάτων των πελατών από τα βλαβερά αποτελέσματα που έχουν τα έντομα. Τέτοια προϊόντα όπως τα sealants, carnauba waxes και άλλα πολυμερή γυαλιστικά, τα προϊόντα εφαρμόζονται τακτικά. Οι πελάτες θα πρέπει να έχουν εφαρμόσει προστατευτικά πριν ξεκινήσει η περίοδος εντομών. Στη συνέχεια να διατηρήσουν τις θεραπείες τακτικά (εβδομαδιαίες πλύσεις)  για να κρατήσουν τα έντομα να κολλήσουν.