DKV Euroservice Vehicle Services image

Επιλογή κάρτας καυσίμου – 7 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αναζήτηση κάρτας καυσίμου

Το καύσιμο  είναι πιθανώς το μεγαλύτερο κόστος για οποιαδήποτε εταιρεία μεταφορών που χρησιμοποιεί στόλο οχημάτων, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον κύκλο εργασιών. Οι κάρτες καυσίμου λειτουργούν με την ίδια αρχή με την κανονική πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Απλώς σύρετε την αντλία ή μέσα στο πρατήριο καυσίμων για να πληρώσετε. Μπορούν όχι μόνο να μειώσουν σημαντικά τα έξοδα της επιχείρησης, αλλά μπορούν επίσης να απλοποιήσουν τη διαδικασία διαχείρισης του ανεφοδιασμού συνολικά.

Η σημερινή αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών επιλογών για να διαλέξετε κάρτες καυσίμου. Αυτό μπορεί να μετατρέψει την απόφαση ποια κάρτα θα επιλέξει σε πρόκληση.

Θα θέλαμε να σας πούμε για 7 σημαντικά πράγματα, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή μιας τέλειας κάρτας καυσίμου για την επιχείρησή σας:

 

1) Μάθετε την τιμή καυσίμου και πώς υπολογίζεται στους κεντρικούς σταθμούς σας

Με μια κάρτα καυσίμου, η τιμή που βλέπετε γραμμένη στο βενζινάδικο και η τιμή που θα πληρώσετε ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά. Αυτό έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος, αλλά θα μπορούσε να συνοδεύεται από πρόσθετες απαιτήσεις ή χρεώσεις. Δεν δημιουργούνται ίσες όλες οι κάρτες, γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε τι δαπανάτε επί του παρόντος σε ένα καύσιμο και να ζητήσετε από τον πάροχο κάρτας να δηλώσει διάφορες επιλογές και τα οφέλη τους.
Επιπλέον, οι τιμές είναι δομημένες με διαφορετικούς τρόπους – για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι αγοράζετε και πώς υπολογίζεται η τιμή στους βασικούς σταθμούς σας.
Η DKV προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές καυσίμων που είναι πάντα γνωστές εκ των προτέρων και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κρυφές χρεώσεις και επιπλέον χρεώσεις. Όλες οι δαπάνες σας θα εμφανίζονται σε ένα λεπτομερές, ευανάγνωστο τιμολόγιο, το οποίο θα σας βοηθήσει να ευαισθητοποιήσετε σχετικά με την απόδοση καυσίμου στον οργανισμό σας.

2) Βεβαιωθείτε ότι το δίκτυο αποδοχής καλύπτει τις διαδρομές σας

Το δίκτυο αποδοχής της κάρτας καυσίμου σας είναι επίσης ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ορισμένοι από τους παρόχους λειτουργούν μόνο σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, άλλοι μπορούν να γίνουν δεκτοί μόνο στους συγκεκριμένους σταθμούς από συγκεκριμένους παρόχους καυσίμων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε έναν πάροχο που θα καλύπτει όλες τις περιοχές και τις χώρες που ισχύουν για την επιχείρησή σας, καθώς και τους βασικούς σταθμούς κατά μήκος των πιο χρησιμοποιημένων διαδρομών σας. Με την DKV έχετε παραπάνω από 90.000 επιλογες.

3) Υποστήριξη πελατών που “μιλά τη γλώσσα σας”

Βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος της κάρτας καυσίμου σας έχει επαρκή υποστήριξη πελατών, που θα μπορεί να εξηγήσει, να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας και να έχετε την πλάτη σας σε 24ωρη βάση, χωρίς ορολογία και σε γλώσσα που κατανοείτε εσείς και οι οδηγοί σας. Θυμηθείτε, όταν ασχολείστε με την εξυπηρέτηση πελατών – ο οδηγός σας θα το καλέσει όταν υπάρχει πρόβλημα στο σταθμό.

4) Βεβαιωθείτε ότι τα τιμολόγια είναι ευανάγνωστα, με όλες τις συναλλαγές να αναφέρονται σαφώς

Η κάρτα καυσίμου μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει το διοικητικό κόστος και το χρόνο που δαπανάται σε αυτήν. Επιλέξτε έναν πάροχο που θα παρέχει διαφάνεια στις δαπάνες και την κατανάλωση καυσίμων. Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για μετρητά και ζητήματα όπως χαμένες αποδείξεις αγοράς, για παράδειγμα, εξαλείφονται πλήρως.
Με την DKV , για παράδειγμα, θα έχετε 24ωρη πρόσβαση στο λογαριασμό σας, όπου μπορείτε εύκολα να ελέγχετε τις συναλλαγές καυσίμων, να κάνετε λήψη λεπτομερών αναφορών και τιμολογίων. Αυτό μειώνει τη λογιστική εργασία και το κόστος και απλοποιεί τη φορολογική αναφορά. Σας επιτρέπει να έχετε πλήρη έλεγχο από την άνεση του σπιτιού σας.

5) Όριο πίστωσης, Όροι πληρωμής και κύκλος τιμολόγησης που ταιριάζει στην επιχείρησή σας

Ένα πιστωτικό όριο χορηγείται πάντα μεμονωμένα, με βάση την οικονομική απόδοση και την ασφάλεια που μπορείτε να υποβάλετε. Σε γενικές γραμμές, όσο λιγότερος κίνδυνος παίρνει ο πάροχος κάρτας καυσίμου το καλύτερο πιστωτικό όριο που θα λάβετε. Ωστόσο, μην ξεχάσετε να δείτε τους όρους πληρωμής και τον κύκλο τιμολόγησης που προσφέρεται στην επιχείρησή σας – θυμηθείτε ότι μια σταθερή ταμειακή ροή βρίσκεται στην καρδιά κάθε εταιρείας μεταφορών.

6) Η κάρτα χάθηκε ή κλάπηκε; Βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια είναι στο υψηλότερο επίπεδο

Η τεχνολογία κάρτας καυσίμου προσφέρει οφέλη από την άποψη της ασφάλειας και της λειτουργικότητας σε σύγκριση με εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής για καύσιμα, όπως μετρητά. Λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις συναλλαγές μειώνουν τις πιθανότητες κακοποίησης εργαζομένων και παρέχουν μεγαλύτερο έλεγχο της νόμιμης χρήσης οχήματος. Η ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα, φροντίστε να τη συζητήσετε με τον πάροχό σας.

7) Πρόσθετες υπηρεσίες

Μιλήστε με τον πάροχο κάρτας καυσίμων και ρωτήστε αν προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες όπως επιστροφή φόρου, διόδια, διαχείριση στόλου κ.λπ.

Είμαστε στην διάθεση σας στο 2610524111 η στο dkv@kolokithas.gr