Φθινόπωρο και αμάξι

Το φθινόπωρο έφτασε και κρύβει παγίδες για τους οδηγούς και το αυτοκίνητό τους. Πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες εναλλάσσονται και μάλιστα μπορεί τα φαινόμενα να είναι έντονα. Οι βροχές σε συνδιασμό με τα χώματα στους δρόμους δημιουργούν μεγάλα προβλήματα.

1. Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνει ο οδηγός έναν έλεγχο στο αυτοκίνητό του. Αν τα ελαστικά θέλουν άλλαγμα πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως.

2. Ελέγξτε οπωσδήποτε τους υαλοκαθαριστήρες, προκειμένου να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ορατότητα όταν βρέχει. Μην περιμένετε να έρθουν οι συχνές βροχοπτώσεις για να τους αλλάξετε. Φυσικά θα πρέπει να ελέγξετε και το νερό στο δοχείο τους, για να φροντίσετε να έχετε καθαρό παρμπρίζ εμπρός και πίσω. Ολα αυτα μπορουμε να τα κανουμε εμεις στα Πρατηρια Κολοκυθα. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας κατευθύνει.

3. Η μπαταρία του αυτοκινήτου καλό είναι να αντικατασταθεί πριν έρθουν τα μεγάλα κρύα του χειμώνα, γιατί τότε θα είναι αργά και θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Περάστε από το συνεργείο μας στην Πατρων – Πυργου 1, για έναν δωρεάν έλεγχο.

4. Η μέρα μικραίνει και ειδικά μετά την αλλαγή της ώρας σε χειμερινή και η νυχτερινή οδήγηση μεγαλώνει. Βεβαιωθείτε πως τα φώτα του αυτοκινήτου σας δουλεύουν σωστά, δεν τυφλώνουν και εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ορατότητα.

5. Τα φύλλα του φθινοπώρου σε συνδιασμο με τα χωματα, μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα με τον πάγο γιατί γλιστρούν πάρα πολύ.