Γιατί χρειάζεται η πρόπλυση του αυτοκινήτου;

Η πρόπλυση γίνεται για να χαλαρώσει η βρωμιά πριν το πλύσιμο του αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι το αμάξι θα έχει πολύ λιγότερη βρωμιά για να αφαιρέσει στο κύριο πλύσιμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:

  • το πιο εύκολο πλύσιμο του αυτοκίνητου,
  • το να αφαιρεθούν πιο εύκολα δύσκολες βρωμιές
  • το να μην πιέσουμε πιο επίμονα ένα σημείο του αυτοκίνητου (είτε μηχανικά είτε με γάντι)
  • το να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο νερό

Γιατί πρόπλυση;

Ένα όχημα μπορεί να καλυφθεί από βρωμιά πολλών διαφορετικών ειδών, που σημαίνει ότι η επιφάνεια πρέπει να καθαριστεί. Όταν πλένετε το όχημά σας, μετακινείτε τη βρωμιά χωρίς να σημαίνει ότι αφαιρείτε από το αμάξι σας. Όσο πιο βρώμικο το αμάξι αυξάνεται και η δυσκολία για τον καθαρισμό καθώς και την ανάγκη για πιο εξειδικευμένα καθαριστικά. Η πρόπλυση αφαιρεί μεγάλο μέρος της βρωμιάς με τα κατάλληλα εργαλεία και καθαριστικά. Πάμε να δούμε ποιες είναι οι λύσεις της πρόπλυσης. Να σημειωθεί εδώ όμως ότι όσο αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της πρόπλυσης αυξάνεται και απογύμνωση του προστατευτικού στρώματος του αυτοκινήτου. Για αυτό μόνο τα προστατευτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για τακτική χρήση.

Snowfoam

Το Snowfoam είναι μια πολύ κοινή μορφή πρόπλυσης. Είναι αρκετά απλό στην εφαρμογή και απαιτεί μόνο ένα πλυστικό πίεσης και έναν κουβά αφρού. Εφαρμόζεται στο όχημα, αφήνεται για αρκετά λεπτά να μουλιάσει και στη συνέχεια ξεπλένεται. Αφού ξεπλυθεί ο αφρός χιονιού, μπορείτε να πλύνετε το όχημα όπως συνήθως με ένα γάντι ή κάτι παρόμοιο.

Αφροποιητής χειρός

Σε περίπτωση που λείπει ο εξοπλισμός για την εφαρμογή αφρού χιονιού ή υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλυντήριο πίεσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφρός χειρός. Αυτή η αντλία διαθέτει δεξαμενή για νερό και αφρό χιονιού, λαβή αντλίας και μεγαλύτερο ακροφύσιο ψεκασμού. Η δεξαμενή αντλείται γεμάτη αέρα, όταν υπάρχει αρκετή πίεση, το μείγμα αφρού χιονιού/νερού μπορεί να ωθηθεί μέσα από το ακροφύσιο, καθιστώντας το αφρό. Αυτός ο τρόπος αφρισμού είναι γενικά ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματικός, αλλά μπορεί να είναι μια καλή επιλογή όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ πίεση στο αυτοκινήτου.

Στο πλυντήριο μας θα βρείτε εξειδικευμένα άτομα τα οποία θα περιποιηθούν το αμάξι σας με μεράκι.

Θα μας βρείτε στην Πατρών Αθηνών 40 ή στο 2610 433 366