Καλλιτέχνης μεταμορφώνει τη βρωμιά σε έργα τέχνης

Ο εικονογράφος Nikita Golubev (γνωστός και ως ProBoyNick) μεταμορφώνει τη Μόσχα, ένα βρώμικο αυτοκίνητο τη φορά. Ο πολύπλευρος καλλιτέχνης πλησιάζει παρκαρισμένα αυτοκίνητα καλυμμένα στη βρωμιά και τα μετατρέπει σε έργα τέχνης. Βλέπει στρώματα σκόνης και βρωμιάς ως τέλειες χρωστικές ουσίες για να ζωντανεύουν τις κρυμμένες εικόνες μέσα του. Μετατοπίζει τη λάσπη και την αιθάλη στα οχήματα σε εξαιρετικά πορτρέτα ζώων και σκηνές της φύσης. Τελικά, αυτό που είναι το βρώμικο αυτοκίνητο ενός ανθρώπου είναι ο καμβάς αυτού του καλλιτέχνη.

Αν και ο καμβάς του Golubev μπορεί να είναι αντισυμβατικός, φαίνεται να είναι μια ευπρόσδεκτη μορφή δημόσιας τέχνης. Το δημιουργικό του μάτι του επέτρεψε να ξεθάψει εφήμερη τέχνη από τα λιγότερο πιθανά μέρη. Στην πραγματικότητα, τα έργα του ταλαντούχου καλλιτέχνη είναι τόσο εντυπωσιακό που οι ιδιοκτήτες αυτών των κάποτε βρώμικων αυτοκινήτων μπορεί να μην θέλουν να τα πλύνουν ποτέ.

Οι συνεχιζόμενες αποδράσεις με βρώμικα αυτοκίνητα τέχνης του Golubev βρήκαν απροσδόκητα μια προσωρινή, ωραιοποιητική λύση για τη βρωμιά και τη βρωμιά της πόλης του. Δεν είναι ο πρώτος που «ζωγραφίζει» με σκόνη και συντρίμμια. Εμπνέει, όμως, μια νέα γενιά καλλιτεχνών του δρόμου στην κοινότητά του να ακολουθήσει το παράδειγμά του.

Τα οχήματα που καλύπτονται από σκόνη και βρωμιά μετατρέπονται σε έργα τέχνης, χάρη στο συνεχιζόμενο έργο τέχνης βρώμικου αυτοκινήτου του Nikita Golubev.