Λάθος ανεφοδιασμός καυσίμου

Σε συχνό φαινόμενο έχει εξελιχθεί το γέμισμα του ρεζερβουάρ με λάθος καύσιμο. Οι έρευνες δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο συμβαίνει αυτό μία φορά ανά 3,5 λεπτά.

Στην χώρα μας συμβαίνει τα τελευταία χρόνια όπου έχουν αυξηθεί τα πετρελαιοκίνητα ι.χ.

Έτσι λοιπόν εφοδιαστείτε με γνώση για το τι πρέπει να κάνετε αν έχετε την ατυχία να σας συμβεί.

Λάθος ανεφοδιασμό συναντάμε κυρίως στα αυτοκίνητα πετρελαίου (diesel) όπου τοποθετείται συχνά αμόλυβδη και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το στόμιο του ρεζερβουάρ είναι πιο φαρδύ από το στόμιο των βενζινοκίνητων με αποτέλεσμα να μπορούν τα ακροφύσια και των δύο καύσιμων να χωρέσουν. Σε αντίθεση με τα βενζινοκίνητα όπου το στόμιο τους είναι μικρότερης διατομής και δεν μπορεί να εισχωρήσει ακροσωλήνιο άλλου καύσιμου.

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις να αντιλήφθητε το λάθος, πρώτον πριν την εκκίνηση του κινητήρα και δεύτερον ενώ έχετε ξεκινήσει την οδήγηση.

Στην πρώτη περίπτωση μην εκκινήσετε το αυτοκίνητό σας, ούτε καν για να το βάλετε στην άκρη για να μην εμποδίζει. Υπάρχουν πιθανότητες να προκληθούν δαπανηρές ζημιές στον κινητήρα του καυσίμου οι οποίες συνήθως δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Για αυτό τον λόγο καλείτε άμεσα την οδική σας βοήθεια για να μεταφέρει το αυτοκίνητό σας σε συνεργείο, εκεί θα σας αδειάσουν το ρεζερβουάρ και θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες καθαρισμού και αλλαγής φίλτρου πετρελαίου.

Στην δεύτερη περίπτωση θα το καταλάβετε εν κινήσει, αφού διανύσετε λίγα χιλιόμετρα θα παρουσιαστούν διακοπές και έπειτα θα σβήσει ο κινητήρας, αυτό συμβαίνει γιατί η βενζίνη όταν φτάσει τον πετρελαιοκινητήρα η λίπανση χάνεται με αποτέλεσμα η μηχανή και η αντλία καυσίμου να φθείρονται εξ’αιτίας της τριβής. Εάν το πρόβλημα φτάσει σε αυτό το σημείο συνήθως ολόκληρο το σύστημα καυσίμου πρέπει να αφαιρεθεί για να καθαριστεί και όποια εξαρτήματα έχουν χαλάσει να αντικατασταθούν. Όπως και παραπάνω καλούμε την οδική βοήθεια για να μεταφέρει το όχημά σας στο συνεργείο όπου εκεί θα κάνουν διάγνωση εάν έχει προκληθεί βλάβη στο κύκλωμα καυσίμου. Πολύ πιθανόν να χρειαστεί αντικατάσταση της αντλίας πετρελαίου και τα μπεκ ψεκασμού.

Να αναφέρουμε ότι σε παλαιότερης τεχνολογίας ντίζελ οι κατασκευαστές σημείωναν ότι μπορεί να ανεχθεί μια μικρή ποσότητα αμόλυβδης (λιγότερο από το 10% της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου) με πετρέλαιο χωρίς μεγάλη ζημιά.