Μικρά μυστικά που ανεβάζουν την τιμή μεταπώλησης στο μεταχειρισμένο

Γιατί παίζουν τόσο οι τιμές στα μεταχειρισμένα ίδιας χρονιάς κυκλοφορίας και με παρόμοια χιλιόμετρα;

Γιατί όλα εξαρτώνται τελικά από την εικόνα του. Και αυτή μπορούμε να βελτιώσουμε αισθητά με απλά πράγματα ώστε να πετύχουμε καλύτερη τιμή μεταπώλησης.

Καθαριότητα

Δεν μιλάμε εδώ για ένα απλό πλύσιμο, αλλά για δραστική επέμβαση στον καθαρισμό του αυτοκινήτου. Ένας σχολαστικός βιολογικός καθαρισμός στο εσωτερικό μεταμορφώνει πραγματικά την καμπίνα, όπως κάνει και ένα γυάλισμα και κέρωμα του εξωτερικού.

Εξίσου σημαντικό είναι και το ξεθάμπωμα των φαναριών του οχήματος. Τα κιτρινισμένα φανάρια δείχνουν ένα πολυκαιρισμένο και κακοσυντηρημένο αυτοκίνητο. Κι επειδή η πρώτη εντύπωση μετράει πάντα, μια επαγγελματική φροντίδα στα φανάρια μπορεί να σε φτάσει πολύ μακριά σε όρους τιμής.

Συντήρηση

Παραμένοντας στην άψογη παρουσίαση, η επισκευή των γρατζουνιών είναι αποφασιστικής σημασίας για να πιάσουμε καλύτερη τιμή. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε ακόμα και μόνοι μας, με μια ειδική αλοιφή για γρατσουνιές.

Αν πάντως το αμάξωμα είναι ταλαιπωρημένο με βαθουλώματα και σκασίματα, η επισκευή του, όσο δαπανηρή κι αν μοιάζει σε ένα αυτοκίνητο που λες να πουλήσεις, θα αποζημιωθεί αναμφίβολα από την υψηλότερη τιμή που θα πιάσει.

Παραμένοντας στη συντήρηση, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που εξασφαλίζει υψηλότερη τιμή πώλησης είναι τα νέα ελαστικά. Τα λάστιχα είναι ο βραχνάς του αγοραστή, καθώς πάντα υπολογίζεις το κόστος της αντικατάστασής τους στην τιμή του μεταχειρισμένου.

Τα καινούρια ελαστικά είναι το μεγάλο δέλεαρ για τον αγοραστή. Για τον πωλητή, μια οικονομική λύση για 4 καινούρια λάστιχα θα του αποφέρουν πολλά περισσότερα πιάνοντας καλύτερη τιμή.