Ο κινητήρας ξέμεινε από ψυκτικό;

Εάν ξεμείνετε από ψυκτικό υγρό και συνεχίσετε να λειτουργείτε τον κινητήρα για σημαντικό χρονικό διάστημα, θα προκληθεί σοβαρή βλάβη στον κινητήρα.

Στην περίπτωση που στο ταμπλό ανάψει η ένδειξη για το ψυκτικό υγρό δεν πρέπει να το αμελήσετε!

Μεταξύ των πρώτων πραγμάτων που καταστρέφονται είναι συνήθως οι κεφαλές και οι φλάντζες κεφαλής. Εάν το πιέσετε πραγματικά, θα μπορούσατε να καταστρέψετε το μπλοκ, να πιάσετε τον κινητήρα ή να λιώσετε μια τρύπα σε ένα έμβολο.

Προτού φτάσετε στο σημείο καταστροφικής ζημιάς, υπάρχουν μερικά ενδεικτικά σημάδια ότι σας έχει τελειώσει το ψυκτικό. Μερικά από αυτά είναι τα εξής;

  1. η θερμάστρα σταματά να λειτουργεί
  2. ο μετρητής θερμοκρασίας πέφτει από ζεστό σε κρύο (επειδή δεν είναι πλέον βυθισμένο σε ζεστό ψυκτικό)
  3. καθώς η θερμότητα του κινητήρα απορροφάται χωρίς το σύστημα ψύξης να κάνει τη δουλειά του, ο μετρητής θερμότητας τελικά ανεβαίνει στην καυτή ζώνη και συνεχίζει να λειτουργεί.
  4. Σε αυτό το σημείο ο κινητήρας υπερβαίνει/έχει υπερβεί τη σχεδιασμένη θερμοκρασία λειτουργίας του και η λυχνία ελέγχου κινητήρα μπορεί να ανάψει. Σε αυτό το σημείο μπορεί να έχετε ήδη καταστρέψει τις κεφαλές/φλάντζες.

Σε οποιοδήποτε σημείο της προειδοποίησης #2, σβήστε τον κινητήρα και αφήστε τον να κρυώσει. Η προσθήκη κρύου νερού ενώ ο κινητήρας είναι ζεστός μπορεί να προκαλέσει στρέβλωση/ράγισμα. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί να καείτε όταν ανοίγετε το καπάκι. Σε κάθε περίπτωση να είστε συνεπής και προσεκτικοί με το αυτοκίνητο σας.

Η εταιρεία Kolokithas Gas μπορεί να σας βοηθήσει με ένα τηλεφώνημα στο 2610 525 949