Πέντε τρόποι για να διατηρήσετε τους καλύτερους οδηγούς σας.

Η έλλειψη οδηγών αποτελεί πρόκληση για τη βιομηχανία, αλλά βελτιώνει το εργασιακό τους περιβάλλον και τα δίκτυα υποστήριξης θα βοηθήσουν στην κατακράτηση των οδηγών.

Η διατήρηση των οδηγών στην υπηρεσία ήταν ένας αγώνας για τη βιομηχανία, με τις αμερικανικές ενώσεις φορτηγών να εκτιμούν ότι υπάρχει έλλειψη για πάνω από 50,000 οδηγούς φορτηγών. Η ανεπαρκής αμοιβή είναι εν μέρει ευθύνη. Ωστόσο, είναι πιο περίπλοκο από τον απλό μισθό. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε δοκιμάσει όλες τις στρατηγικές για να αυξήσετε το ποσοστό διατήρησης του οδηγού σας, αλλά έχετε σκεφτεί τις άλλες πιθανές αιτίες της δυστυχίας των οδηγών; Σας παρουσιάζουμε πέντε από τις καλύτερες στρατηγικές για να βελτιώσετε το εργασιακό περιβάλλον των οδηγών σας:

Αντιμετωπίστε τους οδηγούς με συμπόνια

Μπορεί να είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι οι οδηγοί έξω κάθε μέρα στους δρόμους είναι άνθρωποι πάρα πολύ με οικογένειες και σπίτια. Οι μικρές ενέργειες μπορούν να κάνουν μεγάλο δρόμο στην εμφάνιση των οδηγών που σας ενδιαφέρουν, όπως τακτικές κλήσεις ή μηνύματα για να ελέγξετε πώς βρίσκουν τις θέσεις εργασίας τους και ένα μηνιαίο όριο στις κλήσεις φωνής και βίντεο, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους. Μια άλλη συμβουλή είναι να σκέφτεστε τους οδηγούς ως εσωτερικούς πελάτες. Αν οι οδηγοί σας αντιμετωπίζονται καλά, αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα προσφέρουν μια μεγάλη εμπειρία στους πελάτες σας.

Επιβραβεύστε τους οδηγούς για τις υπηρεσίες τους

Οι οδηγοί θέλουν να αισθάνονται ότι εκτιμούνται από την εταιρεία για το έργο τους. Εξετάστε το ενδεχόμενο να υλοποιήσετε ένα πρόγραμμα αναγνώρισης για μακροπρόθεσμους οδηγούς, δείχνοντας ότι έχετε αξία στην αφοσίωσή τους, ενώ ορίζετε ένα καλό πρότυπο για τα νέα προγράμματα οδήγησης. Ο μισθός είναι, φυσικά, βασικό ζήτημα για τους οδηγούς. Εάν είναι δυνατόν, οι εταιρείες θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους αμοιβές και να κάνουν αυξήσεις για να διασφαλίσουν ότι αντικατοπτρίζουν τη σκληρή δουλειά των οδηγών.

Να είστε υποστηρικτικοί

Η φύση του ρόλου μπορεί να αφήσει τους οδηγούς σε θέση να προγραμματίσουν συναντήσεις ή να παρακολουθήσουν σημαντικά συμβάντα, και γι ‘ αυτό χρειάζονται ένα μεγάλο δίκτυο υποστήριξης περισσότερο από τους περισσότερους. Για παράδειγμα, η εφαρμογή ενός προγράμματος βοήθειας των εργαζομένων μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς με την κράτηση συναντήσεων για λογαριασμό τους, ενώ βρίσκονται στο δρόμο. Οι αποστολείς ενδέχεται επίσης να εξετάσουν προσωπικές δεσμεύσεις, όπως το πάρτι γενεθλίων ενός παιδιού, κατά τον προγραμματισμό των φορτίων του οδηγού. Αυτό θα συμβάλει στην προώθηση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Δώστε στους οδηγούς τους πιο έμπειρους Διευθυντές

Ένας μεγάλος διευθυντής στόλου θα είναι συμπονετικός με τις ανησυχίες του εργαζόμενου και προορατικά στη δημιουργία λύσεων για τα προβλήματά τους. Εξετάστε το ενδεχόμενο οι καλύτεροι διευθυντές οδηγών να προσφέρουν συνεδρίες προπόνησης για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι διευθυντές είναι εξοπλισμένοι για να υποστηρίξουν το προσωπικό τους ή να αναπτύξουν μια ανώτερη θέση διαχειριστή οδηγών για να οδηγήσουν την ομάδα.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να βοηθήσετε τους οδηγούς να αναπτυχθούν

Η υποστήριξη των οδηγών για την αξιολόγηση και τη βελτίωση των επιδόσεων τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσει την επαγγελματική τους ανάπτυξη και, συνεπώς, να αυξήσει την ικανοποίηση της εργασίας τους. Οι διευθυντές στόλου θα επωφεληθούν από μια λύση διαχείρισης στόλου με χαρακτηριστικά διαχείρισης οδηγών, όπως την  Ανάλυση οδηγικής συμπεριφοράς, ώστε να μπορούν να αναλύουν τα δεδομένα του οδηγού και να προπονούν τον οδηγό σε περιοχές για βελτίωση.

Οι οδηγοί έχουν ένα ασυνήθιστο εργασιακό περιβάλλον και συχνά στερούνται την αλληλεπίδραση και την υποστήριξη που προέρχεται από την εργασία σε μια ομάδα. Ωστόσο, η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων ρίζας θα βοηθήσει τους οδηγούς να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι.

 

Πηγή: https://www.frotcom.com/el-GR