νάρκισσος

Πως ξεχωρίζει ο νάρκισσος

Ο νάρκισσος κάνει αυτά τα 5 πράγμα  κάθε μέρα.

Αναζητούν τον εγωισμό των άλλων για να καταστρέψουν.

Ο νάρκισσος ζηλεύει πικρά τους ανθρώπους που έχουν λειτουργικό εγώ, ρεαλιστικές κοσμοθεωρίες που τους επιτρέπουν να εργαστούν σκληρά. Τα άτομα που καλλιεργούν δεξιότητες ή και ταλέντα στο σπίτι που τους δημιουργούν έπαινο, επικύρωση, πλούτο, ευτυχία.

Καταστρέφοντας το εγώ του άλλου, ένας ναρκισσιστής είναι σε θέση να σπρώξει τα ανεπιθύμητα συναισθήματα.

Οι άνθρωποι αυτοί ζηλεύουν τους γύρο του, δείχνουν μίσος και απέχθεια σε ότι κάνουν οι άνθρωποι, παρουσιάζοντας τους άλλους ως ανάξιους. Ο νάρκισσος επιδιώκει ένα θανάσιμο χτύπημα στον κινητήρα από όπου προέρχονται τα αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές. Γιατί αν δεν το κάνουν, θα ξαναχτίσεις γρήγορα, για να δείξεις για στους χαμένους για άλλη μια φορά το κατόρθωμα σου.

Ο νάρκισσος θα αναζητήσει τους πυλώνες που συγκρατούν το εγώ του άλλου, τα πράγματα που δημιουργούν την αυτοεκτίμησή του.

Ο ναρκισσιστής θα προσπαθήσει να ανατρέψει την απόλαυση και τη συναισθηματική του επένδυση σε χόμπι, σχέσεις, επιτεύγματα και στόχους. Μόλις καταρρεύσει το εγώ του ατόμου, αποκτά ένα αυτάρεσκο αίσθημα ικανοποίησης επειδή είναι καλύτερος από κάποιον άλλο, όταν ξεγελάει έναν μισητό εχθρό.

Οι ναρκισσιστές είναι σε θέση να λεηλατήσουν μόνο εκείνους με ασταθείς εγωισμούς.

Είναι πιο δύσκολο για εκείνους να αντιμετωπίσουν άτομα με ισχυρές άμυνες που μπορεί στο τέλος να κάνουν τον νάρκισσο να αποτύχει. Πώς βρίσκει ένας νάρκισσος ανθρώπους με τρανταχτούς εγωισμούς; Αναζητούν αυτούς που αναζητούν άνευ όρων αγάπη, ατελείωτα συμπληρώματα και επικύρωση. Τα θύματα του συνήθως είναι άνθρωποι που χαίρονται και δεν βάζουν τον εγωισμό τους πάνω από τις ανθρώπινες σχέσεις. Τα άτομα με ισχυρό εγώ γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται τέτοια μεταχείριση και ανάβει προειδοποιητικά φώτα και εσωτερικούς συναγερμούς.

Ο ναρκισσιστής οπλίζει με γενναιοδωρία για να τη χρησιμοποιήσει αργότερα για να προκαλέσει ενοχές και ντροπή.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί επιφανειακές σχέσεις ή σχέσεις συμφέροντος. Ο νάρκισσος αναζητά την αποδοχή και την καταξίωση από τους άλλους για να μπορεί να ικανοποιηθεί ανεξάρτητα από της ανάγκες των άλλων. Έχει παρατηρηθεί πως ένας νάρκισσος επιλέγει άτομα που θεωρεί κατώτερα και πως είναι ο ηγέτης τους. Με την αντιμετώπιση αυτή είναι δύσκολο να δημιουργηθούν  αληθινές σχέσεις  σεβασμού και ισότητας, καθώς ο νάρκισσος δεν θα αλλάξει τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης.