Πως να επιλέξετε το κατάλληλο συνεργείο για το service του αυτοκινήτου σας το 2021!

Το service του αυτοκινήτου σας αποτελεί μία αναγκαία διαδικασία που θα πρέπει να εκτελείται από ένα έμπειρο και αξιόπιστο συνεργείο για την πιο αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου σας.

Ακριβώς επειδή το γενικότερο service του αυτοκινήτου σας δεν είναι μία διαδικασία απλή που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνοι σας, το συνεργείο που θα επιλέξετε θα πρέπει να ικανοποιεί κάθε σας απαίτηση και να διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για το τέλειο service. Με λίγα λόγια, απαραίτητο είναι το συνεργείο που θα ασχοληθεί διεξοδικά (είτε για service συντήρησης, είτε για εργασίες επισκευής), με το αυτοκίνητό σας να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για σωστή και άμεση συντήρηση

Πώς θα βρω το κατάλληλο συνεργείο για το service του αυτοκινήτου μου; Καλή ερώτηση. Σας εχουμε τα βασικα τιπς.

Το συνεργείο στο οποίο θα εμπιστευτείτε τον συστηματικό έλεγχο και το τεχνικό service του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να διαθέτει όλα τα τεχνικά και εξειδικευμένα χαρακτηριστικά, ώστε να προσφέρει το τέλειο αποτέλεσμα και παράλληλα να αποπνέει εμπιστοσύνη.

Θα πρέπει λοιπόν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή που θα κάνετε, ώστε να μην πέσετε σε τυχόν παγίδες και συνεργεία που δεν πληρούν καμία προϋπόθεση έμπιστης λειτουργίας.

Επιλογή συνεργείου βάσει απόστασης δεν αποτελεί πάντα αξιόπιστη λύση

Πολύ συχνά, κατά τη διαδικασία εύρεσης ενός συνεργείου που θα αναλάβει την τεχνική συντήρηση του αυτοκινήτου μας, παραλείπουμε να εξετάσουμε βασικούς παράγοντες. Η επιλογή ενός συνεργείου με κριτήριο το αν βρίσκεται κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά, δεν αποτελεί πάντα αξιόπιστη λύση. Για να επιλέξετε ένα συνεργείο που θα παρέχει άριστα όλες τις υπηρεσίες του και θα προσφέρει βέλτιστες συνθήκες εξυπηρέτησης πελατών θα πρέπει να κάνετε πρώτα μία σχολαστική έρευνα για τα συνεργεία που θεωρούνται τα καλύτερα, ενώ καλό θα ήταν να πάρετε και γνώμες άλλων που νοιάζονται και ασχολούνται με την σωστή και ποιοτική συντήρηση του αυτοκινήτου τους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ένα σωστό συνεργείο;

Τεχνογνωσία προσωπικού
Η τεχνογνωσία πάνω στα τεχνικά θέματα και ζητήματα ενός αυτοκινήτου από το προσωπικό του συνεργείου αποτελεί βασική προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί αυτό αξιόπιστο και αποτελεσματικό. Και φυσικά όταν μιλάμε για τεχνογνωσία, εννοούμε την ουσιαστική εξειδίκευση που συνδυάζεται με την πρακτική εμπειρία ώστε να υπάρχουν οι βάσεις για σωστή συντήρηση και επίλυση οποιουδήποτε τεχνικού θέματος σχετικά με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες.

Για αυτο και εμεις στην Kolokithas Gas φτοντίζουμε να επενδύουμε στις γνώσεις του προσωπικού συνεχώς.

Εξοπλισμός συνεργείου
Τα κατάλληλα εργαλεία, μηχανήματα και γενικότερα ο εξοπλισμός του συνεργείου είναι τα στοιχεία που σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη γνώση και ποιοτική πρακτική εφαρμογή θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική και σύγχρονη συντήρηση του αυτοκινήτου σας. Εξέλιξη μεθόδων και γνώσης εξειδικευμένου προσωπικού Αν το συνεργείο της επιλογής σας, συνεχώς ενημερώνεται για νέες μεθόδους, πρακτικές, νέα ανταλλακτικά και διαρκώς εξελίξει τις λειτουργίες του με σκοπό τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά δεδομένα, σημαίνει ότι είστε σε καλά χέρια. Πιο συγκεκριμένα, όταν το προσωπικό ενός συνεργείου είναι πλήρως ενημερωμένο και διαρκώς προσπαθεί να εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις δραστηριότητες του, δείχνει το ενδιαφέρον για τη δουλειά και την άριστη εξυπηρέτηση πελατών.

Book Service
Η καταγραφή των εργασιών που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο σας σε ένα “Book Service” παρέχει και σε εσάς αλλά και στον τεχνικό την ενημέρωση που χρειάζεται για τις επόμενες διαδικασίες που θα χρειαστούν στο πλαίσιο του συστηματικού service και ελέγχου. Φυσικά, όταν το συνεργείο παρέχει τέτοια υπηρεσία ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών, αφού δείχνει στοιχεία οργάνωσης, μεθοδικότητας και σωστής τεχνικής δουλειάς.

Εγγυήσεις ανταλλακτικών
Μετά την ολοκλήρωση οποιασδήποτε εργασίας πάνω στο αυτοκίνητο σας, σημαντικό είναι να ζητάτε συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν τα ανταλλακτικά και γενικότερα τον εξοπλισμό που εφαρμόστηκε στο σύστημα του αυτοκινήτου σας. Οι επίσημες εγγυήσεις των ανταλλακτικών είναι απαραίτητο να ζητηθούν από τους τεχνικούς, ώστε να είστε σίγουροι για την αξιοπιστία και την ποιότητα τους.

Εξυπηρέτηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών
Πέρα από τις εξ ολοκλήρου τεχνικές διαδικασίες που συχνά αποτελεί ζήτημα μόνο του τεχνικού για το πως θα τις διαχειριστεί, αυτό που έχει σημασία για να θεωρηθεί ένα συνεργείο έμπιστο και απόλυτα εξυπηρετικό, είναι να συμβαδίζει με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Με λίγα λόγια, να μην αναλαμβάνει εργασίες περισσότερες από όσες έχουν ζητηθεί και παράλληλα να ενημερώνει και να εξηγεί στον πελάτη τι ακριβώς χρειάζεται και γίνεται πράξη για τη αποτελεσματική συντήρηση του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας.

Εγκαταστάσεις συνεργείου
Οι εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζεται το εκάστοτε συνεργείο δείχνουν το βαθμό επαγγελματισμού που χαρακτηρίζει το συνεργείο, το προσωπικό και τις εργασίες τους. Παράλληλα με τον εξοπλισμό, ένα συνεργείο που αποπνέει επαγγελματισμό, ποιότητα και εξυπηρέτηση είναι αυτό που θα πρέπει να αναζητήσετε ως πελάτης. Ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος μέσα στον οποίο ο κάθε πελάτης νιώθει ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα, βέλτιστα και πλήρως αποτελεσματικά είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα συνεργείο που ενδιαφέρεται για τους πελάτες του.

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργείου για εσας

Το σωστό service του αυτοκινήτου σας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για σας, ώστε να είστε σίγουροι για την ομαλή και άριστη λειτουργία του. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο είναι να αναζητήσετε ένα συνεργείο που θα διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να προσφέρει συνθήκες άριστης, εξειδικευμένης και ποιοτικής συντήρησης αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας.

Παράλληλα, η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια θα πρέπει να είναι από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του συνεργείου της επιλογής σας, για να είστε απόλυτα σίγουροι ότι έχει βρει το προσωπικό που θα σας εξυπηρετήσει άριστα σε οποιοδήποτε τεχνικό ζήτημα κι αν αντιμετωπίσετε.

 

Πηγή: autotriti.gr