Συμφέρει τελικά να έχεις τμήμα πλυντηρίου για τα φορτηγά σου;

Συμφέρει μια εταιρία με φορτηγά να έχει δικό της τμήμα πλυντηρίου στο χώρο της;

Αρχικά είναι ανέφικτο να γίνει κάνεις επαγγελματίας επειδή έχει έναν αναξιοποίητο χώρο. Δεν είναι μόνο το υψηλό κεφάλαιο που πρέπει να διαθέσει για εξοπλισμό και χημικά, ούτε η ταλαιπωρία με τη γραφειοκρατία για να βγει η άδεια. Η κυρία δυσκολία είναι ο προσωπικός χρόνος που πρέπει να αφιερώσει ο ιδιώτης μέχρι να ολοκληρώσει το project και να γίνει επαγγελματίας.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που έγκυται έπειτα είναι η εύρεση και επιλογή του προσωπικού. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κατάλληλο πλύντη. Και ακόμα πιο δύσκολο είναι, ο πλύντης αυτός να καταφέρει να καθαρίζει ποσοτικά τον ίδιο αριθμό φορτηγών με ένα πλυντήριο. Για να το καταφέρει λοιπόν αυτό, θα συμβαίνουν πολλά λάθη. Και ως γνωστόν τα λάθη επιφέρουν κι αντίστοιχες επιπτώσεις, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι τα κόστη για την επιχείρηση αυξάνονται.

Επιπλέον, επειδή πολλοί το θεωρούν πολύ εύκολη δουλειά, διότι φαινομενικά πάντα, δε χρειάζεται ιδιαίτερη κατάρτιση και δεξιότητα, δε θα μπορέσουν και να αντιληφθούν γιατί ο μισθός του αντίστοιχου πλύντη χρειάζεται να είναι αρκετά ικανοποιητικός οπότε δε θα τον παρέχουν. Το κακό εισόδημα όμως θα δυσχεραίνει κι άλλο την εργασία ενώ η απόδοση θα μειώνεται.

Πέρα όμως από τα κόστη και τη διαχείριση, από που έρχεται τελικά το εισόδημα στην επιχείρηση σας; Και η αναφορά γίνεται στο κύριο εισόδημα σας. Σίγουρα, ίσως υπάρχουν δευτερεύουσες υπηρεσίες που επιφέρουν κάποιο εισόδημα. Όμως, το κύριο εισόδημα εξασφαλίζεται από ένα και μοναδικό πράγμα, τη διαχείριση του στόλου της επιχείρησης.

Τελικά λοιπόν πόσο αξίζει αυτός ο χρόνος που θα επενδυθεί σε αυτή την υπηρεσία; Αυτός ο χρόνος, είναι τόσο ασήμαντος που αξίζει να ασχοληθείτε με κάτι που δε γνωρίζετε ούτε οι ίδιοι καλά? Αρκεί η περίσσεια του χρόνου σας για να ασχοληθείτε με ένα επιπλέον τμήμα σαν κι αυτό; Αυτά χρειάζεται να συλλογιστείτε πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε στη δημιουργία του νέου αυτού τμήματος.

Αξίζει τελικά έπειτα να μειώσετε την τιμή από τα 30 ευρώ πλύσιμο στα 22; Ναι, επειδή χονδρικώς τόσο θα κυμανθεί. Ακόμη, πόσα αυτοκίνητα θα πλύνετε; Ίσως 5 την εβδομάδα; Άραγε, αυτά τα 8 ευρώ την ημέρα θα κάνουν τη διάφορα στην επιχείρηση σας; Και όλα αυτά με έναν πλύντη σαν της δικής μας επιχείρησης. Αυτός ο πλύντης, ο οποίος κάνει τα ελάχιστα δυνατά λάθη και γνωρίζει πολύ σωστά τα σημεία που πρέπει να στοχεύσει οπότε συνδυάζει ακρίβεια και ταχύτητα.

Εν τέλη, αυτά τα 8 ευρώ ευρώ αξίζουν μια επένδυση ύψους 50.000 ευρώ, ένα μήνα γραφειοκρατία, και 1000 ευρώ σε χημικά και ανταλλακτικά για να κυλήσει ο μήνας?

Αυτό που έχω συμπεράνει από την ελάχιστη εμπειρία μου είναι το εξής. Το βέλτιστο αποτέλεσμα έρχεται μόνο μέσω της εξειδίκευσης. Η εξειδίκευση όμως χρειάζεται παρατήρηση, επανάληψη και βαθιά ενασχόληση. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο. Και για την ακρίβεια απαιτούν πολύ χρόνο.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2610-524-111 για να αποφύγετε τον επιπλέον μπελά και το χάσιμο χρόνου που αυτός επιφέρει. Επενδύστε σε μια επαγγελματική σχέση που μόνο οφέλη θα παρέχει.

Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που ένα τμήμα είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα μια μπετονιέρα που δεν πρέπει να ξεραθεί το τσιμέντο επάνω της γιατί αυτό δεν βγαίνει εύκολα και κοστίζει παραπάνω. Σε αυτήν την περίπτωση ακόμα και με το δικό μας διευρυμένο ωράριο μπορεί να σας βολέψει το να έχετε ένα πιεστικό και λίγα χημικά για να κάνει ο οδηγός ένα γρήγορο πλύσιμο. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει τα οφέλη που παρέχει ένας εξειδικευμένος εξωτερικός συνεργάτης.

Σε αυτή την περίπτωση εξίσου, ο όμιλος μας μπορεί φυσικά να σας παρέχει τα απαραίτητα χημικά για το πλυντήριο σας.