Τα 5 βασικά λάθη που κάνουμε όταν ανοίγουμε το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά η σωστή λειτουργία του κλιματισμού στο αυτοκίνητό μας έχει σημαντικούς κανόνες.  Θα παρουσιάσουμε τα 5 βασικά λάθη που γίνονται όταν ανοίγουμε το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο.

1. Ενεργοποιούμε τον κλιματισμό αμέσως μόλις μπούμε στο αυτοκίνητο

Το καλοκαίρι, το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου που έχει μείνει παρκαρισμένο στον ήλιο μπορεί να φτάσει 60 βαθμούς κελσίου. Αυτή η θερμοκρασία μπορεί να πέσει έως 25 βαθμούς απλά ανοίγωντας πόρτες και παράθυρα για ένα λεπτό πριν ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό. Με αυτή την απλή κίνηση πέφτει η θερμοκρασία στο εσωτερικό και μπαίνει φρέσκος αέρας.

2. Κρατάμε την επιλογή ανακύκλωσης αέρα συνεχώς ενεργοποιημένη

Αυτό είναι ένα άλλο κλασικό λάθος που ενδεχομένως να μας θολώσει και τα τζάμια. Το σωστό αρχικά (για 3-5 λεπτά) είναι να επιλέξουμε την ανακύκλωση και στη συνέχεια την επιλογή Auto, έτσι ώστε η ροή του αέρα να μπορεί να ρυθμιστεί αυτόματα, πιο ομοιόμορφα και αποτελεσματικά.
3. Όταν το πρωινό είναι δροσερό, δεν ενεργοποιούμε τον κλιματισμό

Ανάλογα με το πού βρισκόμαστε, κάποια καλοκαιρινά πρωινά μπορεί να είναι δροσερά. Παρ’ όλα αυτά, είναι καλή ιδέα να ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου, ακόμη και αν ρυθμίσουμε την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, ώστε να αποφύγουμε τα θολά παράθυρα όταν η εξωτερική θερμοκρασία αρχίσει να ανεβαίνει ελαφρά.
4. Λάθος ρύθμιση των αεραγωγών

Πολλές φορές παρά το ότι δουλεύει ο κλιματισμός, οι επιβάτες εξακολουθούν να ζεσταίνονται και ρυθμίζουν τον επιλογέα σε ακόμα μικρότερη θερμοκρασία. Πριν όμως καταφύγουμε σε αυτή την ενέργεια, θα πρέπει να ρυθμίσουμε την ροή του αέρα στο εσωτερικό, ούτως ώστε ο ψυχρός αέρας να εκτοξεύεται από τους αεραγωγούς προς την οροφή του αυτοκινήτου και στη συνέχεια (καθώς ο ψυχρός αέρας είναι βαρύτερος από τον θερμό, να «λούζει» τους επιβάτες. Ποτέ δεν κατευθύνουμε τη ροή του κρύου αέρα πάνω στο σώμα μας ειδικά μάλιστα όταν είμαστε ιδρωμένοι, γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος ψύξης.
5. Ελλιπής συντήρηση
Όπως συμβαίνει και με τον κινητήρα, τους τροχούς ή το υγρό φρένων, το σύστημα κλιματισμού στα αυτοκίνητα απαιτεί επίσης ειδική συντήρηση. Συνιστάται η αλλαγή των φίλτρων κάθε 15.000 ή 20.000 χιλιομέτρων για να διατηρηθεί σταθερή η ροή και η ένταση. Στο εξειδικευμενο συνεργειο μας μπορούμε να κάνουμε την απαραίτητη συντήρηση του κλιματιστικού σας εύκολα και απλά με μια επίσκεψη στην Πατρών Πύργου 1, Παραλία Πατρών. Για περισσοτερες πληροφοριες καλεστε στο 2610 525 949.
Tip: Απαγορεύεται το κάπνισμα με τον κλιματισμό σε λειτουργία και κλειστά τα παράθυρα. Η ατμόσφαιρα στην καμπίνα γίνεται αποπνικτική, δημιουργούνται μύκητες στο σύστημα κλιματισμού και μετά το εσωτερικό ποτίζει σε κάθε του επιφάνεια με την άσχημη μυρωδιά από το τσιγάρο.