Χάλασαν τα φρένα του αμαξιού στην οδήγηση;

Έχετε σκεφτεί το σενάριο να χαλάσουν τα φρένα του αυτοκινήτου ενώ οδηγείτε; Μήπως αγχώνεστε γιατί δεν ξέρετε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε;

Πρώτον, μείνετε ήρεμοι. Με δεμένη ζώνη ασφαλείας και αυτοκίνητο ηλικίας κάτω των 15 ετών, μπορείτε να ξεφύγετε από πολλά ατυχήματα με ελάχιστους τραυματισμούς. Απλώς προσπαθήστε να αποφύγετε μια μετωπική σύγκρουση.

Τα κύρια βήματα είναι τα ακόλουθα:

  1. Ξεκινήστε να κατεβάζετε ταχύτητες.
  2. Βοηθήστε την επιβράδυνση πατώντας το χειρόφρενο με μετρημένο τρόπο. Προσοχή: εάν πατήσετε πολύ το χειρόφρενο, θα κλειδώσετε τους πίσω τροχούς και θα αποσταθεροποιήσετε το αυτοκίνητο.
  3. Όταν φτάσετε στην 1η ταχύτητα, σβήστε τον κινητήρα (αν είναι ασφαλής για τον τύπο του οχήματός σας – βλέπε παρακάτω) αλλά μην μεταβείτε στη νεκρά. Αυτό θα επιτρέψει στον κινητήρα να παρέχει αντίσταση μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση. Μην αφαιρείτε το κλειδί γιατί θα κλειδώσει η κολόνα του τιμονιού.
  4. Χρησιμοποιήστε το χειρόφρενο για να σταματήσετε τελείως.
  5. Εάν είστε έμπειρος οδηγός (που σημαίνει ότι πιθανότατα γνωρίζετε ήδη αυτά τα πράγματα) και ανάλογα με την κατάσταση (πόλη, αυτοκινητόδρομος, κυκλοφορία, πεζοί), υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μερικές παρατίθενται παρακάτω, με σειρά αυξανόμενου κινδύνου:
  • Γυρίστε λίγο για να δημιουργήσετε τριβή.
  • Κάντε σκληρές στροφές εάν είναι διαθέσιμο.
  • Σε έναν αυτοκινητόδρομο, αρχίστε να έχετε επαφή με το πλευρικό φράγμα ή το διαχωριστικό λωρίδας.

Σε κάθε περίπτωση μια σωστή συντήρηση στα φρένα θα μπορέσει να σας απαλλάξει από αυτήν την κατάσταση.

Η εταιρεία Kolokithas Gas μπορεί να σας βοηθήσει με ένα τηλεφώνημα στο  κατάστημα μας Πατρών Πύργου 1, και στο 2610 525 949 .

Διαθέτουμε σύγχρονες εγκαταστάσεις και έμπειρο προσωπικό το οποίο θα σας δώσει άμεσα την λύση στο πρόβλημα σας.