πληρωμή τελών

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Νέοι τρόποι πληρωμής

Λίγες μέρες έμειναν για τον χρόνο αυτό, όμως πολλοί δεν έχουν πληρώσει τα τέλη του 2022.

Οι αλλαγές που υπάρχουν φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας του 2022 δεν είναι παρα μόνο στον τρόπο πληρωμής. Παρέχετε φέτος ένας ακόμα τρόπος εξόφλησης για την μείωση του συνωστισμού σε φυσικά καταστήματα, τράπεζες και ταχυδρομία.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων καλούνται να εισέλθουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ με τους κωδικούς του Taxisnet.

Όταν οι ιδιοκτήτες μπουν στην πλατφόρμα  με τους κωδικούς του Taxisnet και θα επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων» τότε θα εμφανιστεί το ειδοποιητήριο για φέτος αλλα και ένασ κωδικός QR. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να γίνει άμεση πληρωμή μέσω web banking,

Οι ιδιοκτήτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον προηγούμενο τροπο πληρωμής μπορούν να ακολουθήσουν τους παρακάτω τρόπους. Πρώτος τρόπος είναι με την επίσκεψη σε μια τράπεζα και κάνοντας χρήση του QR Code να πληρώσουν στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών. Επίσης, εύκολή είναι η πληρωμή μέσω web banking χρησιμοποιόντας τον κωδικό RF.

Οι πιο παραδοσιακοί έχουν την δυνατότητα καταβολής των τελών στα υποκαταστήματα των τραπεζών αλλα και των ΕΛΤΑ . Όλοι έχουν τη δυνατότητα πληρωμής και σε ένα κατάστημα του Ομίλου Κολοκυθά

Έκδοση ειδοποιητηρίων των τελών

Αν διαθέτεται κωδικούς στο TAXISNET και θέλετε να τα τυπώσετε απο εκεί ακολουθειτε την εξής διαδικασία:

Αν επιθυμείτε την έκδοση χωρίς κωδικούς  TAXISNET τότε η διαδικασία είναι η εξής:

Τέλος, η προθεσμία για την πληρωμή  είναι η 31η Δεκεμβρίου, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί παρατάσεις. Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν καταβάλλουν το ποσό εμπρόθεσμα θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσιο. Πιο συγκεκριμένα, το ύψος του προστίμου είναι:
  • ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει το ποσό, έχει τη δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία.