Τι είναι ο ψηφιακός μινιμαλισμός;

Ο ψηφιακός μινιμαλισμός είναι όταν είστε πιο σκόπιμοι για το χρόνο που περνάτε κάθε μέρα στις συσκευές σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε τον ψηφιακό σας χρόνο από την κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες που βασίζονται στην τεχνολογία, όπως η δημιουργία ενός σχεδίου μάρκετινγκ για την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση προϊόντων.

Δεν είναι μυστικό ότι οι διακοπές (ελπίζω να μη σκέφτηκες παραλία :D) επηρεάζουν τη συγκέντρωσή σας. Σήμερα, όμως, δεν ασχολούμαστε μόνο με ένα περιστασιακό κουδούνισμα τηλεφώνου. Μεταξύ chat, text, emails και notification  περιορίζουν εξαιρετικά την παραγωγικότητα.

Το πρόβλημα είναι ότι το 43% των χρηστών δεν αποσυνδέονται ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι ειδοποιήσεις σας βρίσκουν είτε εργάζεστε ή είτε έχετε δείπνο με την οικογένειά σας.

 

Πώς να γίνετε ψηφιακός μινιμαλιστής;

Το να γίνεις ψηφιακός μινιμαλιστής δεν είναι διακόπτης μίας ημέρας. Χρειάζεται πειθαρχία και δουλειά.

Για να ξεκινήσετε, δοκιμάστε τις τακτικές που αναφέρονται παρακάτω:

  • Συμμετέχετε σε ένα ψηφιακό γρήγορο, όπου κάνετε ένα διάλειμμα 30 ημερών από ένα ή περισσότερα κομμάτια προαιρετικών τεχνολογιών.
  • Χρησιμοποιήστε το χρόνο που θα αφιερώσετε στην τεχνολογία για να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες εκτός σύνδεσης που απολαμβάνετε.
  • Αποφύγετε να σας αρέσουν οι δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Διαγράψτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το τηλέφωνό σας.
  • Αντιμετωπίστε τις διαδικτυακές δραστηριότητες ως εργασίες, συνδυάζοντάς τις με άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα.
  • Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία για να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητά σας.