το απόλυτο καλοκαιρινό αμάξι

Το ιδανικό μέσο για το καλοκαίρι

Υπάρχουν κατηγορίες αυτοκινήτων που είναι συνυφασμένες με διαφορετικές εποχές. Όπως τα SUV τον χειμώνα, ή τα κάμπριο το καλοκαίρι. Αφού, τα χαρακτηριστικά ή οι ικανότητές τους τα κάνουν περισσότερο κατάλληλα και προσαρμόσιμα στις ανάλογες εξωτερικές συνθήκες. Ενδεχομένως και πιο απολαυστικά.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι τύποι αυτοκίνητων που έχουν ταυτιστεί με την εποχή του καλοκαιριού. Είναι τα μοντέλα αυτά, που θα τα συναντήσεις σε κάθε νησί ή παραλιακό μέρος, θα τα απολαύσεις το καλοκαίρι περισσότερο από ποτέ και ενίοτε θα επιδιώξεις να τα νοικιάσεις στις διακοπές σου.

Το αυτοκίνητο είναι το ιδανικό μέσο για το καλοκαίρι. Καθώς σε πηγαίνει παντού, σου χαρίζει την ελευθερία που επιδιώκεις και σε κρατάει δροσερό όταν έξω επικρατεί καύσωνας. Είναι κάποια μοντέλα αυτοκινήτων, όμως, που θυμίζουν λίγο περισσότερο καλοκαίρι και φέρνουν μία αίσθηση νησιού στην καθημερινότητα.

1. Jeep Wrangler


Θα το συναντήσεις σε κάθε νησί και καλοκαιρινό προορισμό, καθώς συνδυάζει τα δύο πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός καλοκαιρινού οχήματος: είναι 4×4 και Κάμπριο. Με λίγα λόγια: πάει παντού και χαρίζει ανεμελιά και ξεγνοιασιά στον οδηγό αλλά κυρίως τους επιβάτες. Το Jeep Wrangler, πρόκειται για το αυτοκίνητο που είναι ταυτισμένο με το καλοκαίρι.

2. Mazda MX-5

Περνάμε σε ακόμα μία αγαπητή κατηγορία για καλοκαιρινό αυτοκίνητο, και συγκεκριμένα τα roadsters. Και δικαίως, γιατί το συναίσθημα που σου χαρίζει η οδήγηση με ανοιχτή την οροφή κάποιο απόγευμα του καλοκαιριού δύσκολα είναι από τα πιο μοναδικά. Και τι καλύτερο από το δημοφιλέστερο roadster όλων των εποχών: το Mazda MX5.

Έχει όλα όσα ψάχνεις σε ένα roadster: Είναι ελαφρύ, πισωκίνητο, με κοφτερό τιμόνι και πάνω από όλα, την καλύτερη τιμή στην κατηγορία. Είναι κομψό, είναι σπορ χωρίς να είναι πολύ γρήγορο. Με λίγα λόγια, συνδυάζει τα πάντα με τέτοιον τρόπο που όλα καταλήγουν να δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

 

3. Mini Cooper Cabrio


Παραμένουμε στα cabrio αυτοκίνητα, αλλά όχι στα roadsters. Ποια η διαφορά τους; Ότι τα roadster έχουν αυστηρά δύο θέσεις. Και κάθε καλοκαίρι που σέβεται τον εαυτό του, χρειάζεται και την ανάλογη παρέα. Το Mini Cooper στην Cabrio έκδοσή του, τα έχει όλα και συμφέρει: είναι ανοιχτό”, οικονομικό, fun to drive, αλλά έχει και χώρους για όλη την παρέα.

Το Mini Cooper διαθέτει 4 θέσεις, ενώ είναι αρκετά ευρύχωρο στο εσωτερικό του. Μάλιστα, αναλόγως τη χρονολογία του, είναι και αντιστοίχως πιο ευρύχωρο. Αφού είναι κοινό μυστικό πως το Mini Cooper σε κάθε νέα του γενιά, μεγαλώνει και σε διαστάσεις.

4. Suzuki Jimny


Πρόκειται για το αυτοκίνητο που θα συναντήσεις σε κάθε νησί και κάθε εταιρεία ενοικιάσεων θα διαθέτει από ένα. Και δικαίως, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που το γλυκοκοιτάζουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ακόμα και εάν αυτό αφορά μόνο ενοικίαση.

Το Suzuki Jimny έχει όλα όσα θα ήθελες από ένα καλοκαιρινό αυτοκίνητο, χωρίς εκπτώσεις. Είναι οικονομικό, πηγαίνει παντού, μπορεί να γίνει κάμπριο και είναι πολύ ικανό! Με λίγα λόγια, εάν θέλεις ένα τζιπάκι για τις διακοπές σου και τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις αλλά κολλάς στην τιμή και τη συντήρηση, με το Jimny δεν έχεις δικαιολογία.

Γιατί να το επιλέξεις


Παρά την τετρακίνηση (η οποία λειτουργεί εξαιρετικά), τον τζιποειδές χαρακτήρα του και το γενικότερο στήσιμό του, το Jimny είναι αυτό που λέμε ο ορισμός του value for money. Θεωρείται από τα καλύτερα αυτοκίνητα για εκτός δρόμου περιπέτειες και είναι από τα αυτοκίνητα που θα σε κάνουν να νιώσεις ένα μαζί τους. Άλλωστε, και μόνο η εμφάνισή του αναβλύζει καλοκαίρι και περιπέτεια.

5. Fiat 500 Cabrio

Αφού αναφερθήκαμε στο Mini Cooper ήταν δυνατόν να αφήσουμε απέξω το δίδυμο ρετρό αδελφάκι του;

Φυσικά και όχι, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που το Fiat 500 βρίσκεται στη λίστα. Το αγαπημένο Fiat 500 Cabrio είχε συνδυαστεί με δύο έννοιες που είναι απόλυτα συνυφασμένες με μία εποχή του χρόνου: το Καλοκαίρι. Όντας, πλέον, αναβαθμισμένο και ανανεωμένο, το 500αρακι δεν ξέχασε όλα όσα πρέσβευε όταν ξεκίνησε. Ειδικά στην cabrio έκδοσή του. Μία έκδοση που προϋπήρχε ήδη από το ξεκίνημά του.

 

6. Volkswagen Beetle


Την τριάδα των iconic αυτοκινήτων συμπληρώνει το Volkswagen Beetle. Ένα από τα πιο αγαπημένα και αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα του κινηματογράφου, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε ταινίες με θέμα το καλοκαίρι και την παρέα.

Είναι από τα αυτοκίνητα που το βλέπεις και ξέρεις ότι επακολουθεί η εξής εικόνα: παραλία, κιθάρα, φίλοι και καλή διάθεση. Το VW Beetle, ως cabrio θα το συναντήσεις με έναν χειροκίνητο μηχανισμό, όπου θα χρειαστεί να κατεβάσεις μόνος σου την οροφή. Παρότι θυμίζει λίγο άλλα μοντέλα (π.χ. Golf) στο εσωτερικό του, εξωτερικά δεν έχει καμία σχέση, ενώ οδηγικά η ποιότητα κύλισης ίσως σου φανεί υποδεέστερη για τα δεδομένα της Volkswagen. Ειδικά σε καθημερινή χρήση.

Δείτε όλα τα αυτοκίνητα που διαθέτει ο όμιλος ΚολοκυθάςTooToo και αν σας άρεσε κάποιο απο τα παραπάνω είμαστε στην διάθεση σας να γίνει δικό σας