Βασικός οδηγός για το βιογραφικό σας.

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια Full Time εργασία από μόνη της. Ας την κάνουμε όπως πρέπει, για να εκμεταλλευθούμε με τον καλύτερο τρόπο τα προσόντα και τις εμπειρίες μας αλλά και να ανοίξουμε μπροστά μας όσο περισσότερες ευκαιρίες γίνεται.

Το βασικό πλαίσιο στην αναζήτηση εργασίας

Συντάξτε ένα τέλειο βιογραφικό σημείωμα:

Γράψτε το μόνοι σας εξαρχής ή αναζητήστε βοήθεια στο Ίντερνετ. Πρεπει να είναι καλογραμμένο, τεκμηριωμένο και λογικά δομημένο. Αυτό αποτελεί το πρώτο σας δυνατό εργαλείο. Να θυμάστε ένα πράγμα. Αν εσείς δεν νοιαστείτε για το βιογραφικό σας δεν θα  το κάνει ούτε και αυτός που το διαβάζει. Αν εσείς αφιερώσατε 10 λεπτα, ο εργοδότης θα αφιερώσει 10 δευτερόλεπτα. Το λέω εκ πειρας και απο τις δυο πλευρές. Για αυτό δώστε βάση.

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε και τον ακόλουθο σύνδεσμο για να κάνετε το βιογραφικό σας ακόμα καλύτερο!

Χρησιμοποιήστε μια συνοδευτική επιστολή:

Πρόκειται για ένα επίσημο γράμμα, το οποίο συνοδεύει το βιογραφικό σημείωμα. Η διαφορά τους; Ενώ το βιογραφικό θα πρέπει να είναι ένα σύντομο περίγραμμα των σχετικών επιτευγμάτων σας, η συνοδευτική επιστολή πρέπει να δείχνει γιατί είστε κατάλληλοι για τη θέση που αναζητά ο εργοδότης στην αγγελία του. Κάτι σαν τη θερμή σφιχτή χειραψία και την ευγένεια όταν γνωρίζεις κάποιον.

Μεγιστοποιήστε το προφίλ αναζήτησης εργασίας και την επαγγελματική σας παρουσία στο διαδίκτυο:

Προσπαθήστε να ξεχωρίσετε από το πλήθος όλων όσοι αναζητούν εργασία, συνδεθείτε με τους κατάλληλους εργοδότες που ζητούν υπαλλήλους και προσπαθήστε να βρείτε τη σωστή θέση, ανάλογη των προσόντων σας.

Τα βασικά μιας επιτυχημένης συνέντευξης:

Επιλέξτε προσεκτικά το ντύσιμό σας, ακόμη κι αν η συνέντευξη γίνεται εξ αποστάσεως, προετοιμαστείτε ψυχολογικά, να είστε φιλικοί αλλά επαγγελματικοί και να κάνετε και εσείς, λίγες, έξυπνες ερωτήσεις. Ζητήστε συμβουλές από ανθρώπους που εμπιστεύεστε και έχουν ζήσει αρκετές φορές τη συγκεκριμένη εμπειρία. Θα σας βοηθήσουν σημαντικά στο χτίσιμο της εικόνας που πρέπει.

 

Διαβαστε περισσοτερα στο kariera.gr