Βιολογικό καθαρισμό και…«καθάρισες»

Εδώ θα αναλύσουμε τη συχνότητα με την οποία πρέπει να κάνουμε βιολογικό καθαρισμό στο αυτοκίνητό μας, τον κατάλληλο τρόπο για να τον κάνεις.

Επιβάλλεται να κάνουμε βιολογικό καθαρισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συνήθως μια φορά τον χρόνο. Αν βεβαία χυθεί κάτι στο αυτοκίνητο και το απορροφήσουν τα καθίσματα ή η μοκέτα τότε θα πρέπει να κάνουμε βιολογικό καθαρισμό.

Το γνωρίζατε ότι η υφασμάτινη ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας, είναι πηγή μικροβίων? Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που λίγοι γνωρίζουν.

Μην αμελείτε να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα βιολογικό καθαρισμό. Ο κλασικός καθαρισμός στο σαλόνι του αυτοκινήτου σημαίνει ότι απλά αφαιρούμε τα σκουπίδια και ξεσκονίζουμε όπου μας επιτρέπει ο χώρος. Με αυτόν τον τρόπο τα μικρόβια, οι μύκητες και όλοι οι αλλεργιογόνοι ιοί να παραμένουν εντός του αυτοκινήτου.

Δερμάτινο σαλόνι

Εάν έχετε δερμάτινο σαλόνι να ξέρετε ότι θέλει πιο συχνό καθαρισμό και ιδιαίτερη προσοχή.

Μεγάλη προσοχή σε όσους έχουν δερμάτινό σαλόνι διότι η διαδικασία του καθαρισμού διαφοροποιείται. Ένα δερμάτινο σαλόνι απαιτεί λιγότερο χρόνο για να καθαριστεί. Υπάρχει ειδικό σφουγγάρι και καθαριστικό υγρό για δερμάτινα σαλόνια και έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πάθει τίποτα το σαλόνι μας.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο τρίψιμο και το σκούπισμα, να γίνεται με απαλές κινήσεις. Εφόσον στεγνώσει, το επόμενο βήμα είναι το κέρωμα του σαλονιού, όπου προσφέρει έξτρα γυαλάδα και επικειμένη τη διάρκεια ζωής του.

Οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι ένα δερμάτινο σαλόνι πρέπει να συντηρείται κάθε 15 μέρες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες,  έτσι ώστε να αποτρέψουμε το σπάσιμο του δέρματος. Η απλή συντηρήσει του δερμάτινου σαλονιού μας μπορεί να γίνει κ από τον ιδιοκτήτη.

Επαγγελματικός βιολογικός καθαρισμός

Παρακάτω θα αναλύσουμε πως γίνεται ένας επαγγελματικός βιολογικός καθαρισμός.

Ο βιολογικός καθαρισμός, πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες του χώρου. Ακόμα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία , ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου αλλά και τον τύπο του εσωτερικού, ύφασμα ή δέρμα, από αυτά εξαρτάτε και ο χρόνος καθαρισμού. Όπως είπαμε και παραπάνω στην περίπτωση του δερμάτινου σαλονιού θα χρειαστούμε λιγότερο χρόνο. Ενημερωτικά, για ένα υφασμάτινο σαλόνι, απαιτούνται 3 έως και 7 ώρες, μόνο για το καθάρισμα.

Το πρώτο βήμα πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι να ξεσκονιστεί το εσωτερικό πάρα πολύ καλά με τη βοήθεια αέρα υπό πίεση. Εκτός από την ταπετσαρία, καθαρίζονται και απολυμαίνονται οι αεραγωγοί για να απομακρυνθούν σκόνες και βρωμιές.

Το έμπειρο προσωπικό θα σας ενημερώσει ότι μετά από έλεγχο που θα κάνουν στον ουρανό του αυτοκινήτου, εάν δέχεται επέμβαση ή όχι για καθαρισμό με σκούπα. Γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λόγω της δύναμης της, να κρεμάσει ο ουρανός. Οπότε το συγκεκριμένο κομμάτι θα εκτελεστεί μόνο με μαλακό πανί και καλό τρίψιμο.

Extra διαδικασίες

Οι πλαϊνές ταπετσαρίες απολυμαίνονται και εν συνεχεία τρίβονται ενδελεχώς με ειδικά εξαρτήματα.

Όλοι οι αεραγωγοί του αυτοκινήτου όπως είπαμε και παραπάνω, απολυμαίνονται με ειδικά χημικά και στην συνέχεια καθαρίζονται με ένα πινέλο.

Τα καθίσματα βγαίνουν, καθαρίζονται με το χημικό καθαριστικό και τρίβονται με το ειδικό βουρτσάκι. Στη συνέχεια με τη σκούπα περνάμε όλη την επιφάνεια απορροφώντας τα πάντα.

Στην διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού μπαίνει όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου, τα πατάκια, τα προσκέφαλα επίσης ακόμα το πορτ-μπαγκάζ και φυσικά το πάτωμα του αυτοκινήτου.

Μετά την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού, τοποθετούμε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ειδικό μηχάνημα που βγάζει ζεστό αέρα έτσι ώστε να στεγνώσει πλήρως.

Τέλος, μη διστάσετε να κάνετε μια εύρυνα ως προς την επιλογή εξειδικευμένου πλυντηρίου. Επιλέξτε ένα επώνυμο κατάστημα, ζητήστε να δείτε δείγματα της δουλειάς. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της εργασίας τους θα σας ικανοποιήσει.

Για να παραπάνω πληροφορίες καλέστε στο 2610-433-366 ή επισκεφτείτε το κατάστημα μας στην Πατρών-Αθηνών 40.