Υγραέριο και ΙΧ; Ελπίζω να είσαι διαβασμένος

Τοποθετώντας συστήμα υγραερίου, μειώνουμε τα έξοδα του αυτοκινήτου. Ομως, για αυτό να δουλεύει στο μλεγιστο συνεχώς, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη συντήρησή του. Η Kolokithas Gas ενημερωνει ολους τους πελατες για τα Tips που πρεπει να ξερει καθε ενας που εχει κανει αυτην την μετατροπη.

Ποιά είναι τα οφέλη εάν έχεις σύστημα LPG;

• Το υγραεριοκίνητο αυτοκίνητο, απαιτεί επιμέλεια στην συντήρηση από εξειδικευμένο τεχνικό, σε βαθμό μεγαλύτερο από ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει μόνο βενζίνη. Η Kolokithas Gas γνωριζει ολα οσα πρεπει να τα προσεξουμε
• Το σύστημα υγραερίου και το αυτοκίνητο θα πρέπει να συντηρείται από έμπειρο μηχανικό.
• Σε καμία περίπτωση δεν καταστρέφεται ο κινητήρας, εάν συντηρείτε σωστά.

Όπως όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το αυτοκίνητό μας, έτσι και το σύστημα υγραερίουθέλει το επαρκές service του, τουλάχιστον στα διαστήματα που ορίζει ο κατασκευαστής του. Γιατί ένα κακοσυντηρημένο σύστημα δεν θα προσφέρει όλα όσα περιμένατε.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγραεριοκίνησης αποτελείται από αρκετά εξαρτήματα τα οποία θέλουν την περιοδική τους συντήρηση, όπως τα φίλτρα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα δαπανηρά, αλλά συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου.

Τα κυριότερα μέρη και εξαρτήματα του συστήματος ειναι:

• Τη δεξαμενή αποθήκευσης υγραερίου
• Τις διάφορες σωληνώσεις παροχής καυσίμου
• Την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα παροχής υγραερίου
• Τον πνεύμονα, δηλαδή το μέρος αεριοποίησης υγραερίου που εξαερώνει και ρυθμίζει την παροχή υγραερίου ανάλογα με το φορτίο του κινητήρα
• Τα μπεκ ψεκασμού υγραερίου

Πως θα το έχεις καινούργιο αιώνια;

Τα διαστήματα συντήρησης εξαρτώνται από τον τύπο του συστήματος που έχετε τοποθετήσει. Ο κάθε κατασκευαστής ορίζει τα διαστήματα συντήρησης ανάμεσα στα 10.000, 15.000 και 20.000 χιλιόμετρα. Αυτο εξαρταται απο το κιτ και τον καταστκευαστη και θα ενημερωθειτε απο τον μηχανικο. Βέβαια, οι περισσότεροι εγκαταστάτες αναφέρουν στους πελάτες τους πως καλό θα ήταν στα πρώτα 1.000 χλμ να πηγαίνουν ξανά στον εγκαταστάτη τους ώστε να γίνεται ένας διαγνωστικός έλεγχος.

Διαγνωστικός έλεγχος των 1.000 χλμ. και τι περιλαμβάνει
Ο έλεγχος που πραγματοποιείται στα πρώτα 1.000 χλμ γίνεται καθαρά για τυπικούς λόγους.

Μεγάλη Προσοχή στα μπεκ

Κάθε 20.000 με 25.000 χιλ.  θα πρέπει να αντικαθίστανται τα φίλτρα και ο πνεύμονας. Επίσης, τα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδων που τοποθετούνται από τους περισσότερους εγκαταστάτες θα πρέπει να ελέγχονται και να ρυθμίζονται κάθε 15.000 χιλ. ή μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον.

Σε περίπτωση που δε γίνει ρύθμιση, κάποιοι κύλινδροι του αυτοκινήτου πιθανόν να λειτουργούν με φτωχό μείγμα. Αυτο εχει σαν αποτέλεσμα αύξηση θερμοκρασιών και φθορά του κινητήρα. Βεβαια, τα μπεκ βενζίνης μετά την τοποθέτηση δεν χρειάζονται καμιά συντήρηση, εκτός και εάν πάθουν βλάβη.

Μπορείτε να μιλήσετε με το εξειδικευμένο τμήμα στο  2610 525 949