Ζυγαριά από τα Μάλγαρα για τα Φορτηγά

Με στόχο την εκ νέου συμμόρφωση των οδηγών των φορτηγών επαναφέρεται το μέτρο της ζύγισης λόγω πολλών περιπτώσεων υπέρβαρου φορτίου.

Σε εκ νέου ενεργοποίηση συστημάτων ακριβούς προσδιορισμού του βάρους των φορτηγών αυτοκινήτων προχωράει η Εγνατία Οδός, προκειμένου να ελέγξει εάν το ανώτατο επιτρεπόμενο βάρος τω 40 τόνων τηρείται.

Η εγκατάσταση έχει δημιουργηθεί ακριβώς δίπλα στον σταθμό της τροχαίας που υπάρχει εκεί, ώστε στα υπέρβαρα οχήματα να βεβαιώνονται άμεσα οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται με βάση το άρθρο 4, παρ. 12, του Ν. 3446/2006 και ξεκινούν από 30 ευρώ εάν η υπέρβαση βάρους είναι μέχρι 5%. Αυξάνονται σε 60 ευρώ εάν η υπέρβαση είναι μεταξύ 5% και 10%, γίνονται 500 ευρώ εάν κυμαίνεται μεταξύ 10% και 20% και ξεφεύγουν στα 3.000 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων εάν το παραπανίσιο βάρος είναι πάνω από 20% του επιτρεπόμενου. Το… ζύγισμα θα ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες του 2021 και μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα δημιουργηθεί και δεύτερο σημείο ανάλογου ελέγχου στην Αλεξανδρούπολη, υπό την καθοδήγηση.

 

Πηγη: www.youtruck.gr